Vízilabda

Címvédés nem lesz, már csak a becsület a tét

  • hatharom.com

Nincs sok idő keseregni az olaszok ellni kiesést követően, csütörtökön már az USA ellen játszik a Benedek-csapat.

Az ötödik helyre hajt a válogatottunk.

A magyar férfi vízilabda-válogatott kedden 8-7-es vereséget szenvedett Olaszország ellen a kazanyi világbajnokság negyeddöntőjében, mindez pedig azt jelenti, hogy fiaink az 5-8. helyért játszanak a folytatásban, csütörtökön USA lesz az ellenfelünk.

Az olaszok ellen a meccs feléig senki sem gondolta, hogy számunkra kedden lezárul a torna érdemi része, azonban mégis így lett. Pedig Madaras Norberték jól játszottak, fegyelmezettek voltak, a védekezésre sem lehetett panasz, mégis egyetlen gólocskával a taljánok bizonyultak jobbak. Sajnos ezzel egy újabb lehetőség úszott el, hogy olimpiai kvótát szerezzen férfi válogatottunk, illetve a vb-címünket sem védjük meg. Vélhetően a folytatásra nem ugyanazzal az elánnal vetik bele magukat a játékosok, mintha az elődöntőben ugranának medencébe, ugyanakkor mindent meg kell tenniük az ötödik helyért, amit Benedek Tibor is kiemelt a vlv.hu-nak: "Igyekszünk megtenni a legtöbbet azért, hogy ne valljunk szégyent. Én az olaszok elleni vereséget nem tartom szégyennek. Innentől kezdve már azonban szégyen, ha nem szerezzük meg az ötödik helyet."

Az amerikai csapatot illene legyőzni, de ne felejtsük el, hogy a tengerentúliak 8-7-re megvertek minket a Világliga Szuperdöntőjének negyeddöntőjében, szóval van miért visszavágnunk. Azonban ez nem lesz egyszerű, pláne, hogy számukra nem volt tragédia, hogy nem jutottak a négy közé az idei világbajnokságon, és még a szerb válogatottnak is meg tudták nehezíteni a dolgát. Véleményünk szerint szoros lesz a csütörtöki találkozó és a korábbi egymás elleni találkozókból kiindulva nem várhatunk gólparádét, vagyis 18,5-nél kevesebb találatig jutnak a felek.

Fogadás a gólok számára a Magyarország-USA meccsen - a    szorzói
18,5 alatt 18,5 felett
1.75 1.85