Kazanyi vizes vb

Főszerepben ismét Hosszú és Cseh

  • hatharom.com

Négy magyar éremnek örülhettünk eddig Kazanyban, ehhez Hosszú Katinka és Cseh László tehet hozzá újabbakat a szerdai úszónapon.

Férfi 200 méter pillangó

Az 50 pillangó után már sejteni lehetett, hogy Cseh László az erősebbik számában, 200-on is versenyképes lesz, ám az már kevésbé volt benne a pakliban, hogy úgy várhatjuk a döntőt, hogy ő számít az első számú favoritnak. A magyar klasszis egyedüliként a mezőnyben, a délelőtti és a délutáni úszásánál is 1:54 alá szorította az időt, egészen pontosan az elődöntőt 1:53.53-mal nyerte. Nehéz megjósolni, hogy ez elég lehet-e az aranyhoz, hiszen két éve Barcelonában a döntőben senki nem úszott 1:54 alatt, Londonban ugyanakkor még az éremhez is kevés lett volna. Laci az elődöntő után azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, javulnia kell még, mert ez a teljesítmény nem biztos, hogy elég lesz Chad Le Clos ellen. 

A dél-afrikai az egyetlen riválisa a magyar pillangózónak, viszont Le Clos eddig finoman szólva sem nyújtott meggyőző teljesítményt Kazanyban. 50-en győzelmi reményekkel ugrott medencébe, ám még a döntőbe sem tudta beverekedni magát, míg 200 gyorson be kellett érnie egy hatodik hellyel. Ő a 200 pillangó világ és olimpiai címvédője, ám egy 1:53 eleji - netán belüli - úszás már neki is feladja a leckét, London óta nem tudott 1:54 alá bemenni. 

Ami aggodalomra adhat okot, hogy az elődöntőben már nem mozgott rosszul a dél-afrikai, ráadásul tette mindezt úgy, hogy egy 200 gyors döntőt is úszott előtte, ahol szintén remek időt repesztett. Kiélezett, gyors futam várható, ami kedvezhet Lacinak, hiszen látszódik, hogy bombaformában van és, ha szorongatják, még többet hozhat ki magából. 

Férfi 200 méter pillangó: hol végez Cseh László?
1. 2. más helyen
TippmixPro @ 1.60 TippmixPro @ 2.80 TippmixPro @ 6.20

Női 200 méter gyors

Hosszú Katinka szintén második érméért száll harcba, miután hétfőn világrekorddal nyert 200 vegyesen. A 200 gyors nem tartozik a főszámai közé, de ettől függetlenül megcsíphet egy érmet, hiszen a negyedik legjobb idővel kvalifikálta magát és csak 3 tizedre volt az elődöntőt megnyerő Federica Pellegrinitől. A mezőny egyébként borzasztó erős, hiszen az olasz rekorder mellett számolni kell még a címvédő Missy Franklinnel, a 400-on és 1500-on is aranyérmet nyerő Katie Ledeckyvel, illetve a gyorsúszó specialista Femke Heemskerkkel is. De nem intézhetjük el egy legyintéssel a kínai Shen Duót és a hazai közönség támogatását élvező Veronika Popovát sem. 

Katinka ebben a számban idén tavasszal úszta a legjobbját, ám az aranyéremhez ezen az 1:55.89-en egészen biztosan faragnia kell, de látva a mezőnyt, még a dobogóhoz is. Reálisan nézve, a 4-6. hely közé várható a magyar klasszis. Ledecky borzasztó erős, már a selejtezőben jobb időt úszott, mint Katinka egyéni csúcsa. Heemskerk az idei legjobb idő birtokosa, ami 1:54-gyel kezdődik és bár eddig nem mutatta meg a foga fehérjét, látszik, hogy jó formában van, akárcsak Pellegrini, aki híres arról, hogy az elődöntőt és selejtezőt is elspórolja. A címvédő Franklin pedig a legnagyobb kérdőjel, láthattunk már tőle meggyőző és kevésbé meggyőző úszást is Kazanyban.

Közülük kellene kettőt is maga mögé utasítania Katinkának az éremhez, ami nem lehetetlen, de bravúr úszás kell tőle. 

Női 200 méter gyors: hol végez Hosszú Katinka?
1-3 4-6 más helyen
TippmixPro @ 2.56 TippmixPro @ 2.23 TippmixPro @ 3.20

A két magyar klasszisnak délelőtt is jelenése lesz az uszodában. Cseh 200 vegyesen, míg Hosszú 200 pillangón száll harcba az elődöntőért. Utóbbi számban Szilágyi Liliánáért is szoríthatunk majd. 100 gyorson is lesz magyar érdekeltség, méghozzá Takács Krisztián révén.

Az eseményre vonatkozó tippjeink megtalálhatóak a LOGIBET.COM-on!