Felkészülés

Bale a Tottenham ellen, a Bayern a címvédésért lép pályára az Audi Kupán

A Real Madrid kulcsjátékosainak kidőlésével a házigazda bajor csapat a müncheni torna favoritja.

Kedden megkezdődik Münchenben a 2015-ös Audi Kupa, melyre ezúttal a Bayern München mellett a Real Madrid, a Milan és a Tottenham Hostpur kapott meghívást. A kétnapos rendezvényen a spanyolok az angolokkal, a németek az olaszokkal csapnak össze az elődöntőben, majd szerdán már következik is a finálé a csapatok között. Az előjelek egyértelműen német sikert sejtetnek.

   
  1 X 2
Real Madrid-Tottenham 1.40 4.25 5.50
Bayern München-Milan 1.35 4.35 6.75

És nem csak azért, mert a Bayern München a torna címvédője, hanem a legnagyobb rivális, Real Madrid is problémákkal küzd. Mint ismert, a hétfői nap folyamán Karim Benzema és Cristiano Ronaldo is sérültet jelentett, így biztosan nem játszanak a tornán. Rafa Beníteznek ekképpen a támadó szekcióban lehetnek problémái, hiszen csak Jesé, Lucas Vázquez és Borja Mayoral bevethető, igaz, a középpályán ott van Kroos, James, Bale és Modric is. Lényegesen más a helyzet a Tottenham együttesénél, ahol Mauricio Pochettino csapata hétvégén már bajnokit játszik, habár a csapat felkészülése finoman szólva sem sikerült tökéletesre. Zsinórban három vereség után találkoznak a Real Madriddal, ahol először lép pályára Gareth Bale egykori csapata ellen. Ha fogatlan oroszlánnak túlzás is lenne nevezni a Real Madridot, Benzema és Ronaldo nélkül ez a csapat kissé soványnak tűnik, ami könnyen lehet, hogy kevés lesz a már véghajrázó Tottenham ellen.

Várható kezdőcsapatok
Real Madrid: Casilla; Danilo, Varane, Ramos, Marcelo; Modric, Kroos, Casemiro; Bale, Jese, Vasquez
Tottenham: Vorm; Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Bentaleb, Dembele; Chadli, Eriksen, Alli; Kane

Túl van az első megrázkódtatáson a Bayern München együttese, amely büntetőkkel alulmaradt a Wolfsburggal szemben a Német Szuperkupáabn. Ez volt szám szerint a harmadik elveszített tizenegyes-párbaj a nyáron a bajoroknál, de minden bizonnyal egyben a legfájóbb is. A hírek szerint először léphet pályára kezdőként a friss igazolás Arturo Vidal, és Guardiola mester egyik poszton sem tervez pihentetni. A másik oldalnál is igen támadó felállás várható, hiszen ha minden igaz, Honda, Suso, Bacca, Niang és Luiz Adriano együtt lesznek a pályán, ami elsőre egy kicsit bátor lépésnek tűnik. A milánói csapat felkészülése még javában tart, a Serie A csupán három hét múlva kezdődik el. Hazai pályán a Bayernnek kötelező lenne a győzelem, amely ha nem is feledtetné a szurkolókkal a kupakudarcot, de legalábbis gyógyír lenne a bajnokság kezdetéig.

Várható kezdőcsapatok
Bayern München: Neuer; Lahm, Boateng, Benatia, Bernat; Alonso, Thiago; Gotze, Vidal, Muller; Lewandowski
AC Milan: Lopez; De Sciglio, Alex, Mexes, Antonelli; De Jong, Honda, Suso; Bacca, Niang, Adriano
hatharom.com-tipp: Bayern München + Tottenham +1.5
TippmixPro @2.16