NB I

Tényleg esélytelen a Vidi a Fradi ellen?

A Tippmixpro oddsai alapján a Ferencváros az esélyese a hétvégi rangadónak. De a IX. kerületben sincs minden rendben.

Ahogy az lenni szokott, hétfő délelőtt kijöttek az első oddsok az NB I aktuális fordulójára. Azonnal szemet szúrtak nekünk a Videoton-Ferencváros meccs szorzói, hiszen a bajnok ismételten underdog hazai pályán a trónkövetelő ellen. Valóban reálisak ezek a szorzók?

Videoton-Ferencváros
   
1 X 2
2.85 3.25 2.35

Ha azt nézzük, hogy az elmúlt három hónapban háromszor találkoztak egymással, a Ferencváros pedig 9-0-val hozta le ezeket a meccseket, akkor azt mondhatjuk, hogy igen, mindenképpen a zöld-fehér alakulat az esélyes. Ha viszont a Videoton elmúlt két meccséből indulunk ki, már más a helyzet. Tény, hogy nem brillírozott Bernard Casoni csapata a BATE Boriszov ellen, de az 1-1-es végeredmény a szezonkezdet után akár sikernek is mondható, főleg egy 90. percben szerzett góllal. Következett a miskolci győzelem, amelynél önbizalomnövelőbb és nagyobb győzelem elképzelhetetlen a csapat életében. Mint ismert, a Vidi úgy nyert 2-1-re, hogy a 91. percben még a miskolciak ünnepelték a három pontot. Ha van tehát olyan hét, amely be kéne indítsa végre a bajnok szekerét, az előző ilyen volt. "Ebből a sikerből erőt kell gyűjtenünk a jövő heti két nagyon fontos mérkőzésre is." - mondta el Pátkai Máté a meccset követően.

[2005789] 2015-08-08 20:30:00 Videoton - Ferencvárosx;

Ahogy a riválisnál, úgy a IX. kerületben sincs minden rendben. Habár egyetlen 100%-os csapatként vezetik az OTP Bank Ligát, a kupakudarcot követően Thomas Doll gárdáját igencsak megtalálta a sportsajtó és a szurkolók is. A kritikák szerint a csapatnak nincs védelme, gond van a csatársorban, ráadásul David Mateos körüli balhé és a szurkolók kontra Kubatos affér sem segíti Geráék dolgát.

Ami egyértelműen a fővárosiak mellett szól, az a Vidi feszített tempója. Bármit is játsszon a bajnok a BATE ellen, két hétig biztosan nem vár rájuk újabb nemzetközi találkozó, tartalékolni tehát nincs hova. Ugyanakkor 70 órával a fehéroroszországi meccs lefújását követően pályára lépni a tavasz legfontosabb bajnokiján, igencsak kemény feladat. És hogy megválaszoljuk feltett kérdésünket: hiába a 9-0, hiába a 100%-os Fradi, hiába a gyenge szezonkezdet Sóstón, ha van hétvége, amely után nem mernénk a Videoton ellen fogadni, az a mostani... És ti hogy látjátok?

Mi lesz a hétvégi Videoton-Ferencváros eredménye?x;
[2005789] 2015-08-08 20:30:00 Videoton - Ferencvárosx;
2015-08-08;212
2015-08-09;212
184980