Kazanyi vizes vb

Hosszú győzelme borítékolható, Cseh is érmet szerezhet

Négy egyéni számban osztanak érmeket a hétfői napon, ebből kettőben is lesz magyar érdekeltség. Női 200 vegyesen Hosszú Katinka toronymagas favoritként áll majd rajtkőre, míg férfi 50 pillangón kisebb meglepetésre Cseh László révén szintén esély van egy éremre, nagy bravúrral akár a legfényesebbre is.

Férfi 50 méter pillangó

Meglepő eredményeket hozott a férfi 50 pillangó előselejtezős, illetve elődöntős futamai. Az egyik pozitív meglepetés egyértelműen Cseh László szereplése volt, aki a délelőtti és a délutáni úszása alkalmával is megjavította az országos csúcsot. 23.06-ot repesztett az elődöntőben, amivel bejelentkezett az érmekért. A     bukmékerei úgy vélik, hogy dobogóra állhat majd a magyar klasszis, erre a kimenetelre 1.85-ös oddsot kínálnak. Érdemes ezen a szorzón elgondolkozni, Laci ugyanis mindkét futamában az egyik legrosszabbul rajtolt, tehát egyértelműen hagyott még ebben a 23 másodperc eleji úszásában. 

A nagyágyúk közül a francia Florent Manaudou tűnik a legerősebbnek, ő egyedüliként úszott 22-vel kezdődő időt. Ami meglepetés, hogy a kétszeres címvédő, a brazil sprintkirály, César Cielo Filho csak a nyolcadik helyen jutott döntőbe és egyik úszása sem volt igazán meggyőző. Még a selejtezők előtt ő számított a favoritnak, most viszont még Lacit is esélyesebbnek tartják nála, igaz, csak egy hajszálnyival. 

Férfi 50 méter pillango: hol végez Cseh László?
1-3 4-6 Más helyen végez
1.85 @ TippmixPro 2.15 @ TippmixPro 8.00 @ TippmixPro

Női 200 méter vegyes

A hölgyek 200 méteres vegyesúszó-számában csak az a kérdés, hogy mennyivel nyer a címvédő Hosszú Katinka. A bajai lány nagyon komoly erődemonstrációt tartott mind a délelőtti, mind pedig a délutáni futamában. A selejtezőben 2:07.30-as Európa-csúccsal oktatta a mezőnyt, majd néhány órával később az elődöntőben ezen tovább tudott javítani és bejött 2 perc 7 másodperc alá (2:06.84). Ez már egy olyan idő, amellyel fenyegeti Ariana Kukors 2006-os, Rómában felállított 2:06.15-ös világrekordját.

7.50-es oddson (   ) fogadható, hogy Katinkát meglepi valaki a mezőnyből, de nem igazán éri meg rizikózni, mögötte ugyanis elég komoly szakadék tátong. A fiatal brit lány, Siobhan Marie O'Connor emelkedik ki a többiek közül, ám ő is csak 2:08 eleji időre képes, ami egy jó másfél másodperccel gyengébb, mint Katinkáé...

Női 200 méter vegyes
Hosszú Katinka Más
1.02 @ TippmixPro 7.50 @ TippmixPro

 

Természetesen nem csak döntőket, hanem elődöntőket és selejtezőket is rendeznek hétfőn. Katinkát láthatjuk majd 100 háton is, ahol szintén éremesélyesnek számít. Ugyanebben a számban a férfiaknál Balog Gáborért szoríthatunk, bár ő közel sem olyan jó eséllyel áll rajtkőre, mint Hosszú. 200 gyorson a 400-on ötödik helyet szerző Bernek Péternek drukkolhatunk, míg 1500-on Kapás Boglárka révén lesz magyar érdekeltség. A hölgyek 100 méteres mellúszó számára is érdemes lesz odafigyelni, ahol junior Európa-bajnok úszónk, Sztankovics Anna ugrik majd medencébe.

Az eseményre vonatkozó tippjeink megtalálhatóak a LOGIBET.COM-on!