Vízilabda

Kanadát már illene legyőznünk

  • hatharom.com

A magyar női vízilabda-válogatott maximum a 9. helyet szerezheti meg vb-n, de ehhez hétfőn Kanadát kellene legyőzni.

Hatalmas csalódás a magyar női vízilabda-válogatott szereplése az idei világbajnokságon.

Az amerikai válogatott sajnos nagyon könnyedén összeroppantotta a magyar csapatot szombaton, vagyis nem sikerült a nyolc közé jutnunk, avagy ez a világbajnoki szereplés abszolút csalódás számunkra. Azonban öröm az ürömben, hogy hiába nyertünk volna meg a tornát, akkor sem jelentett volna kvalifikációt a riói olimpiára.

Lányaink innentől a 9-12. helyért vívandó helyosztókon ugranak medencébe, hétfőn pedig a nem túl acélos, ugyanakkor nem egy lebecsülendő ellenféllel, nevezetesen Kanadával néznek farkasszemet. Ilyen peches találkozók után, illetve egy nagyon sima vereséget követően kérdés, hogy lehet-e még egyáltalán motiválni a csapatot, főleg, hogy ha még a 9. helyet is megcsípnék Gangl Edináék az is negatív meglepetés lenne. Keseregni azonban nincs sok idő, ahhoz, hogy jó szájízzel zárjuk a tornát, a maradék két meccset meg kellene nyernünk. Merész András szövetségi kapitány az alábbiakat nyilatkozta a szombati kiesést követően az mvlsz.hu-nak: "Biztosan állíthatom, hogy nem ez minden idők leggyengébb csapata. Képesnek tartom a mostani csapatot arra, hogy kijusson a riói olimpiára, ahogyan tette azt Sanghaj után a csapatom. Hogy ezt hogy sikerül elérnie jövőre, az egyik másik kérdés. Most ezzel nem is szeretnék foglalkozni, innentől kizárólag a Kanada elleni mérkőzés van a szemem előtt.”

Egy biztos a hétfői meccs nem lesz sétagalopp, de hatalmas meglepetés lenne, ha nem győznénk le Kanadát. Véleményünk szerint a lányok összeszedik magukat és ismételten legyűrik a juharleveleseket, amely fogadási lehetőségre most korrekt szorzót kínálnak a bukmékerek.

Háromesélyes fogadás - a     szorzói
Magyarország Döntetlen Kanada
1.50 7.00 3.10