Labdarúgás

Wenger végre legyőzni Mourinhót?

  • hatharom.com

Kezdődik az angol labdarúgóidény, méghozzá egy klasszikussal, hiszen a Arsenal és a Chelsea csatázik a Szuperkupáért.

Wengernek eddig nem sikerült legyőznie Mourinhót.

Nem is kezdődhetne jobban az idei fociévad Angliában, mivel vasárnap a Community Shield döntőjében az FA Kupa győztes Arsenal és a bajnok Chelsea néz farkasszemet egymással a Wembley Stadionban. A csapatok edzői éles szóváltásba kerültek a héten, és ismét előkerült az örök klasszikus, mégpedig az, hogy Arséne Wenger még soha nem győzte le José Mourinho Chelsea-jét. A francia mester eddig 13-szor próbálkozott, de maximum döntetlenre volt képes csapatával a Kékek ellen, amikor a portugál ült a városi rivális kispadján.

14. nekifutásra viszont lehet, hogy végre sikerrel jár a piros-fehérek mestere, hiszen csapatának játékosai sokkal élesebben játszottak a felkészülési találkozón, amik kiválóan sikerültek az Arsenalnak. Wengerék például 6-0-ra (!) győzték le a Lyont, de a Wolfsburgot és az Evertont is könnyedén két vállra fektették. Igaz, a Chelsea-nek sincs szégyenkeznivalója, hiszen Mourinhóék bemutatómeccseken a PSG-vel és Barcelonával is döntetlen játszottak, viszont a New Yorktól kikaptak.

[1980136] 2015-08-02 16:00:00 Arsenal - Chelseax;

A csapatok játékoskerete lényegében nem változott a nyáron, hiszen a bajnoknál Radamel Falcao és Asmir Begovic érkezése, illetve Filipe Luís és Petr Cech távozása érdemel említést. A cseh kapus éppen az Arsenalhoz tette át székhelyét - Wojciech Szczesny távozott -, avagy számára biztosan érdekes lesz a mérkőzés, hiszen évekig védett a Kékeknél és pályafutásának legnagyobb eredményeit a Chelsea-ben érte el. Wenger sztárigazolása még várat magára, azonban, ha be is futna vasárnapig, biztosan nem lép pályára a Szuperkupa döntőjében.

Ettől függetlenül perpillanat élesebbnek, és elszántabbnak érezzük az Arsenalt, na, meg ott van még Mourinho hétközi nyilatkozatai is. A portugál elmondta, hogy egy barátságos meccsnél több a Szuperkupa fináléja, de egy Premier League találkozó tétjétől jócskán elmarad, vagyis összességében véleményünk szerint az Ágyúsok rendes játékidőben nem kapnak ki a Chelsea-től.

Dupla eséyles fogadás - a     szorzói
Arsenal vagy döntetlen Arsenal vagy Chelsea Chelsea vagy döntetlen
1.50 1.29 1.39