Német Szuperkupa

Mire lesz képes a Bayern az idei első tétmeccsén?

  • hatharom.com

A bajorok rögtön kupát nyerhetnek, de könnyedén el is hasalhatnak Wolfsburgban, ahol januárban 4-1-re kaptak ki.

Boldog lesz-e a lefújást követően Guardiola?

Pep Guardiola vélhetően nem szereti a Német Szuperkupa finálékat, hiszen eddig kettőből semmi mérlege a bajorok kispadján ezen sorozatban. A katalán szakvezető mindkétszer a Dortmund ellen, házon kívül bukta el a trófeát, méghozzá úgy, hogy a Bayern München tavaly és azelőtt is két góllal alulmaradt.

Erre az eshetőségre is van esély, már csak azért is, mert januárban a Wolfsburg hazai pályán - ahol a szombati találkozót is rendezik - 4-1-re mosta le a bajorokat, a felek játékoskerete pedig nem sokat változott a nyáron. A hazaiaknál Max Kruse érkezése emelendő ki, a gólzsák a Mönchengladbachból tette át székhelyét Wolfsburgba, míg a vendégeknél Xherdan Shaqiri végleg az Interé lett, Bastian Schweinsteiger a Manchester Unitedhez távozott, helyére pedig Arturo Vidal érkezett a Juventusból, míg a középpálya szélére Douglas Costát igazolták át a bajorok a Sahtar Donyecktól.

[1998837] 2015-08-01 20:30:00 Wolfsburg - Bayern Münchenx;

A felek felkészülési mérkőzéseit érdemes megvizsgálni a szombati találkozó előtt, hiszen amíg a Wolfsburg nagyon sokat szenvedett, addig a Bayern parádézott, pedig a bajorok többnyire a világ elitjéhez tartozó klubokkal meccseltek. A Farkasoknak például a Lechia Gdansk legyőzése is problémát okozott, míg az Emirates Kupát két vereséggel abszolválták a zöld-fehérek. Ezen kívül a csapatnál kisebb széthúzás is felütötte a fejét, a tavaly jól játszó Ivan Perisic kijelentette, hogy az Interhez akar igazolni, amit a többiek nehezményeznek. Rajta kívül vélhetően Kevin De Bruyne is kimarad szombaton, a belga klasszis sérüléssel küzd. A másik oldalon egyedül Franck Ribéry hiánya jelenthet gondot, de a helyére szerződtetett Douglas Costa könnyedén pótolhatja a franciát, főleg, ha úgy játszik, mint ahogyan tavaly tette a Sahtarban.

Jelen pillanatban úgy véljük, hogy a Bayern München már készen áll a mérkőzésre, míg a Wolfsburgnak időre volna még szüksége, főleg azért, hogy a nehezékeket kirakja keretéből. A bajorok egyébként is erősebbek, mint a Farkasok, és Guardiola a héten külön kitért arra, hogy a januári vereségért akarnak visszavágni a vendégek, na, meg a katalán vezetőedző szeretné végre megkaparintani a Német Szuperkupa trófeáját. Ha pedig mindezeket figyelembe vesszük, akkor kijelenthető, hogy a Bayern a meccs favoritja, vagyis érdemes lehet megkockáztatni a bajorok rendes játékidőbeli sikerét, amelyre még jelenleg jó szorzót kaphatunk.

Háromesélyes fogadás - a     szorzói
Wolfsburg Döntetlen Bayern München
3.90 3.60 1.82