Vízilabda

Ezúttal nem hibázhatnak a lányok

  • hatharom.com

Győzelmi kényszerben a magyar női vízilabda-válogatott, még szerencse, hogy a gyengécske franciákkal játszunk ma.

Győzelmi kényszerben a női vízilabda-válogatott.

Kína után a házigazda Oroszország ellen sem bírta a végjátékot a magyar női vízilabda-válogatott, hiszen az utolsó negyedet négy góllal bukta el, így összességében kétgólos vereséget szenvedett. Ez pedig nem jött jól, hiszen így győzelmi kényszerben vagyunk, de ha legyőzzük a franciákat - hatalmas szégyen lenne, ha nem így történne - akkor vélhetően az amerikaiakkal csapunk össze a rájátszásban.

A csütörtöki meccsel kapcsolatban az alábbiakat mondta Merész András az mvlsz.hu-nak: „Most pihenni kell erre a meccsre egyet. Átbeszélni a játéksokkal a történteket, hiszen többen is kimondottan rezignáltak lettek ettől az egésztől. Borzasztóan nehéz utunk van, de azt gondolom, egy magyar vízilabda-válogatott, legyen az női vagy férfi, soha sem adhatja fel, így mi is az utolsó leheletünkig harcolunk majd. A franciákat még meg kell verni, ami nem feltétlenül egyszerű, tekintettel arra, hogy Kína ellen két negyedig bizonyították, hogy nagyon pofás játékot játszanak. Több jó játékosuk is van, jó kapusuk, nagyon oda kel majd figyelnünk ellenük – ráadásul az eddigiekhez képest szokatlan időpontban, délelőtt lesz a találkozó, ami szintén azt mondatja velem, nagyon észnél kell majd lennünk. Már csak azért is, mert rá két napra valami fantasztikus formát kell futnunk az Egyesült Államok ellen…”

Eddig tehát mindkét világbajnoki csoportmérkőzését elbukta a magyar női vízilabda-válogatott, vagyis nyernie kell szerdán a franciák ellen, ha be akar kerülni az egyenes kieséses szakaszba. Erre minden esélye megvan a Merész-lányoknak, hiszen a gallok abszolút amatőrök, ráadásul idén kilenc, illetve tíz góllal győztük le őket a Világligában. Azonban a hendikep nagyon jól van belőve, viszont a gólok számának határát alacsonynak találjuk, véleményünk szerint könnyedén összejöhet 19 találat a mérkőzésen.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára - a     szorzói
18,5 felett 18,5 alatt
1.80 1.80