Vízilabda

Újabb habkönnyű meccs előtt a Benedek-csapat

  • hatharom.com

A kazahok legyőzése után Dél-Afrikával játszik a világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott szerdán.

Szerdán is sima meccs vár a magyar csapatra.

Pazarul kezdte férfi válogatottunk a 2015-ös kazanyi vizes világbajnokságot, hiszen a nyitófordulóban 14-5-re le Kazahsztánt úgy, hogy mindössze 2,5 negyedig koncentráltak Madaras Norberték. Megtehették, hiszen az ázsiaiak a 22. percben, 11-0-nál lőtték az első góljukat, azt is ötméteresből.

Benedek Tibor így értékelte a hétfői találkozót az mvlsz.hu-nak: „Jól kezdtünk, az egész meccsel meg vagyok elégedve. Amit kértem a játékosoktól azt betartották, elmondtam nekik, az nem a mi hibánk, hogy ilyen meccseket kell játszani, viszont úgy kell játszanunk, mintha ugyanolyan kemény csapatokkal állnánk szemben, mint néhány közvetlen ellenfelünk. Ezt a srácok abszolút megtették, 100 százalékosan játszottak. A 11-0-nál nem nagyon tudom jobban érzékeltetni, hogy elégedett vagyok. Főleg a ritmussal, azzal, hogy felgyorsultunk, nagyon sokat lefordultunk, de a végén, amikor kellett koncentrálni, akkor nem kapkodtunk. Úgy játszottunk, ahogy szeretném, hogy játsszunk. Nagyon tetszik az aréna, nem lesz gond azzal, hogy felpörögjenek a játékosok, egyedül a nappal lesz probléma, lesznek olyan meccsidőpontok, amikor bezavarhat. Minél jobb helyezést érünk el, annál később játszunk a vb második felében, és annál kevesebb probléma lesz a nappal.”

Hasonlóan sima meccsre számíthatunk szerdán is, hiszen válogatottunk ellenfele ezúttal az a Dél-Afrika lesz, amely nem túl acélos együttes, hogy mit ne mondjunk, tavaly 15-1-re vertük Afrika legjobbját. Ennek is köszönhető, hogy Benedek mester kedden pihenőnap helyett például két edzést is tartott a fiúknak. Ettől függetlenül is csak az a kérdés, hogy mennyivel nyerünk a hét közepén egy amatőr gárda ellen. Mivel a motiváltsággal nem lesz gond, így véleményünk szerint könnyedén győzhetünk legalább 12 találattal.

Hendikepes fogadás - a     szorzói
Magyarország -11,5 Dél-Afrika +11,5
1.80 1.80