Vízilabda

Javításra készülnek a Merész-lányok

  • hatharom.com

Újabb nehéz feladat előtt áll női válogatottunk, hiszen kedden a házigazda oroszokkal találkoznak.

A izzasztó 32 perc vár lányainkra kedden a házigazda ellen.

Női válogatottunk vasárnap igen rosszul kezdte a világbajnokságot, mivel Kína az első negyedben állva hagyta a Merész-lányokat (1-4). Később azonban sikerült fordítanunk (8-6), de végül buta hibák miatt vereséget szenvedtünk az ázsiaiaktól (8-9). Ezzel szemben az oroszok simán nyertek a franciák ellen (16-5), vagyis sorsdöntő meccs vár a mieinkre, hiszen nem bukhatják el a második rangadójukat is a csoportban, ha minél előkelőbb helyen szeretnének továbbjutni az egyenes kieséses szakaszba.

Ez viszont nem lesz könnyű, hiszen az oroszok nagyon jók, ráadásul a házigazda ellen mindig nehéz játszani, ezt Merész András az mvlsz.hu-nak is kiemelte: "A keddi meccsre fizikálisan nem lehet és nem is kell már készülni. Százszor nehezebb lesz az oroszok ellen, mint Kína ellen volt, életveszélyesek, itthon vannak, ajándékgólokat, fórokat nem fogunk kapni, az biztos. Így kell azonban odaállni. Azért is borzasztóan fontos az orosz meccs, mert bármi is lesz a vége, nekünk folytatni kell a világbajnokságot, akár egy ki-ki meccsen a nyolc közé jutásért."

Az utóbbi években viszont rendre sikerült elkapnunk az oroszokat, és miért ne sikerülhetne ez most kedden is, hiszen a rutin mellettünk szól. A szorzó kiváló a lányokra - a házigazdában amúgy sincs érték egy ilyen rangadón -, még dupla esélyben is, már pedig legutóbb 2013-ban kaptunk ki tétmérkőzésen rendes játékidőben az oroszoktól, azóta pedig már öt találkozót is megvívtak a felek.

Duplaesélyes fogadás - a     szorzói
Oroszország vagy döntetlen Oroszország vagy Magyarország Döntetlen vagy Magyarország
1.35 1.02 1.85