Forma-1

Így fogad egy profi a száguldó cirkuszra

  • hatharom.com

Az új Logibet-éra egyik legígéretesebb tippmestere Henrik_L, aki már a régi, Protipp-rendszerben is bizonyított. A még rookie-ként dolgozó tipster habár kedvenc sportágának a jégkorongot tartja, kitűnő számokat produkál más kedvencében, a Forma-1-ben is. Ahogy a tavalyi NHL-szezon rájátszásában olvashattátok kitűnő, szakmai elemzéseit, most a közelgő Magyar Nagydíj előtt kértük meg, ossza meg legjobb tanácsait, hogyan is érdemes fogadni erre a nehéz sportra.

Henrik_L statisztikái a Forma-1-ben
Tippszám Profit ROI Találati arány Átlagos odds
35 43.96 19.45% 71.43% 1.84

Egy Forma 1-es futam nem csak a versenyből áll, hiszen az időmérők mellett szabadedzéseken is tesztelik a pilóták a gépszörnyeket. Érdemes jelentőséget tulajdonítani például az edzéseknek, vagy azok csupán csalóka statisztikákkal és fals eredményekkel szolgálnak, ezért fogadni sem érdemes rájuk?

Henrik_L: Nagyon sok embertől hallottam már azt a sztereotípiát, mely szerint nem érdemes a Forma 1-re fogadni, mivel olyan sportágról van szó, ahol a technikai problémák bárkivel megtörténhetnek. Ezt valóban nem lehet kizárni, azonban nincs olyan sportág, amelyet külső tényezők ne befolyásolnának. Olyanokkal azonban növelhetjük a nyerési esélyeinket, hogy hanyagoljuk a megbízhatatlan és állandó technikai problémákkal küzdő csapatok támogatást. Ebben az idényben a Reanult motoros gépek (Red Bull, ToroRosso), és az újonnan alakult Mclaren-Honda szenved ettől a problémától. Ezzel szemben a Ferrari versenyautói legendásan megbízhatóak, illetve idén a Mercedes sem hagyott még cserben senkit. Utóbbi csapatokra tehát nyugodtan lehet támaszkodni. Visszatérve a kérdésed többi részére, a szabadedzésekre nem túl bölcs döntés fogadni, hiszen a csapatok nagy része ilyenkor a tesztelésére fekteti a hangsúlyt, nem pedig a sebességre. Én ezt emiatt mindenképp hanyagolnám. Az időmérő edzésre való fogadás már egy érdekesebb kérdés, mivel egy hétvégének ez az első része, ahol a csapatok megmutatják, mit is tudnak, milyen fejlesztésekkel rukkoltak elő. Érdemes figyelemmel kísérni a szabadedzések alakulását, hiszen rengeteg olyan kulcsinformációt szerezhetünk, melyek nem derülnek ki szimplán a végeredményből. Ezért kell kevesebbet foglalkoznunk a száraz eredményekkel, és ehelyett a részletekre fókuszálni.

Nagyon sokat számítanak a Forma 1-ben a pályák sajátosságai. Szoktad vizsgálni, hogy egy pilóta milyen jellegű pályákat szeret és milyen körülmények között teljesít jobban?

Henrik_L: Ezek abszolút nélkülözhetetlen tényezők a sikeres fogadáshoz. Minden pályának megvan az egyedi karakterisztikája, ami egyéntől függő, hogy kihez melyik áll közelebb. Ebből a szempontból a Hungaroring is egy nagyon speciális pályának tekinthető, hiszen az új pályák karakterisztikájától eltérően itt hagyományos szűk kanyarok a jellemzőek, amely az agresszívebb vezetési stílusú pilótáknak fekszik jobban.

Henrik_L tippjeire ITT tudsz feliratkozni!

A különböző fogadóirodák számtalan lehetőséget kínálnak egy-egy versenyre. A végső győztes mellett a pontszerzőkre, a SafetyCar bejövetelére és a leggyorsabb körökre is tudunk pénzt tenni. Neked melyik a kedvenced, mit részesítesz előnyben?

Henrik_L: Valóban számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre, de véleményem szerint ennek nagy része teljesen felesleges. A SafetyCar bejövetelére fogadni lutri, 22 pilóta egy hosszú, megterhelő futam alatt akármikor hibázhat. Természetes vannak olyan pályák, ahol szinte menetrendszerű a biztonsági autós szakasz (Monaco), azonban a fogadóirodák sem ostobák, rendre fogadhatatlan szorzókat kínálnak erre (1,10). Én a pilóta párosításokat részesítem előnyben, mivel ezeknél nem mindig érzem pontosnak a bukik tájékozottságát. Hajlamosak a média által felkapott pilótákat felértékelni, és a stabilan jól teljesítő, háttérbe húzódóakról elfelejtkezni.

Készülsz külön tippel a Logibet rendszerében a Magyar Nagydíjra is, vagy a hazai versenyre még nem álmodtad meg a tutit?

Henrik_L: Az idei Hungaroringre egyelőre egy biztosnak tűnő tippem van. Lewis Hamilton idén is megállíthatatlannak tűnik, a Mercedes dominanciája tagadhatatlan, egyelőre nem látom esélyét annak, hogy Nico Rosbergen és Hamiltonon kívül más szerezze meg a győzelmet. Ezzel kétesélyesre szűkült a győzelmi lehetőségek köre. Ez Lewis második legerősebb pályája Kanada után, hiszen eddigi 8 futamából 4-szer győzni tudott, ami kiemelkedő teljesítménynek számít Ezzel a 4 győzelemmel ezen a pályán beérte a hétszeres világbajnok Michael Schumacher győzelmi rekordját. Utoljára két éve tudott győzni itt, tavaly pedig a boxutcából rajtolva egy kaotikus esős Nagydíjon sikerült felérnie a dobogóra. Így tehát a tippem nem meglepő módon Hamilton győzelme 1,50-ös szorzóért. A további tippek pedig a szabadedzések és az időmérő tanulságai alapján kerülnek fel a Logibet oldalára.