Bulvár

Mi az esélye, hogy valakibe a villám csap és még a lottót is megnyeri?

Egy kanadai férfi gyermekkorában túlélt egy villámcsapást, most pedig megnyerte a lottót. Matematikusok szerint nem volt éppen nagy esélye ennek a két valószínűtlen eseménynek egy ember életében.

Arra, hogy valakibe villám csapjon élete során Kanadában, nagyjából egy az egymillióhoz az esély. Arra, hogy valaki megnyerje az Atlantic Lottót, még kevesebb, egy a 13 millió 983 ezer 816-hoz. Arra, hogy valakivel mindkettő megtörténjen... nos, gyakorlatilag nulla.

Peter McCathie-vel azonban megtörtént mindez. A Nova Scotiában élő férfit még 14 évesen csapta meg a villám, miközben hajókiránduláson volt. "Éppen a hajót próbáltam lelakatolni, amikor a fák közül eltalált egy villám. Szép, napos idő volt aznap, néhány felhővel az égen." A dolog érdekessége, hogy a férfi lánya is túlélt egy villámcsapást már élete során.

Néhány évvel később, 2015-ben azonban egy jóval örömtelibb, hasonlóan valószínűtlen esemény "elszenvedője" volt Peter, Az Atlantic Lottón egymillió dollárt nyert. "Hogy őszinte legyek, azt hittem, előbb fog belém villám csapni ismét, minthogy ennyi pénzt nyerek."

Az egyik kanadai egyetem matematikai professzora kiszámolta, nagyjából 1 a 2,6 billióhoz volt az esélye, hogy bekövetkezzen a két esemény egy ember életében. Számokkal leírva: 1 a 2,600,000,000,000-hoz.

Mint azt Peter elmondta, a nyereményéből feleségét elviszi egy újabb nászútra. Reméljük, ott már elkerülik a villámok.