Tour de France

Egy hely kiadó még a dobogón

Chris Froome és Nairo Quintana szinte biztosan ott lesz Párizsban a pódiumon, a harmadik helyért viszont hatalmas csata várható az Alpok kőkemény emelkedőin.

Tajay van Garderen pályafutása első Grand Tour dobogójáért hajt.

Túl van a mezőny a második pihehőnapon, vagyis megkezdődik az utolsó hét, amely a megszokottnál sokkal keményebbnek ígérkezik. Négy brutális hegyi szakasz vár ugyanis a versenyzőkre az Alpokban. Olyan legendás hegyek tornyosulnak majd eléjük, mint a Col d'Allos, a Col du Glandon, a Col de la Croix de Fer és az Alpe d'Huez.

A két évvel ezelőtti bajnok Chris Froome és csapata kiemelkedik a mezőnyből, a Sky klasszisa nyugodtan várhatja a hajrát, hiszen az előnye több, mint három perc. Őt a kolumbiai Nairo Quintana követi, aki szintén jó erőben van, annyira azonban nem, hogy fogást találjon a brit riválisán, ugyanakkor a második helyét senki sem veszélyezteti. 

A dobogó utolsó foka viszont még kiadó, erre két spanyol, Alberto Contador és Alejandro Valverde, illetve az amerikai Tejay van Garderen pályázik. Közülük jelenleg utóbbi áll a legjobban az összetettben, a két hispán vetélytársával szemben 30 illetve 50 mp az előnye. Kiválóan teljesített eddig van Garderen, azonban pályafutása alatt eddig soha nem tudott még gyenge nap nélkül végigmenni egy háromhetes körversenyen, márpedig, ha ez most is megesik vele, akkor elbúcsúzhat a dobogótól. 

Contador egyre jobban mozgott a Pireneusokban és ha sikerül még javulnia az Alpokra, akkor az ő dinamikus támadásaira sem Valverdének, sem pedig az amerikainak nem lesz egyszerű dolga reagálnia. Egyelőre azonban nem tudni kiből mennyit vett ki az eddigi 16 szakasz, mindenesetre ahogyan a TippmixPro oddsaiból is látható, a dobogóért még izgalmas, kiélezett csata várható.

Ki végez dobogón? - a   szorzói
Versenyző Odds
Nairo Quintana 1.05
Alberto Contador 2.00
Alejandro Valverde 2.50
Tejay van Garderen 3.00
Vincenzo Nibali 6.00
Robert Gesink 8.00
Profi kerékpár-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.