Nemzetközi Kupák

Norvég ellenfél jöhet a Lokinak, belga a Fradinak, fehérorosz vagy ír a Vidinek

Ha nem történik katasztrófa a walesi New Saints ellen, a magyar bajnok a BATE-val találkozik a harmadik fordulóban.

Bizakodva várhatta a sorsolást a Videoton együttese, amely egygólos győzelmet aratott a walesi The New Saints otthonában. Habár a magyar bajnok nem játszott túl jól, az igen szerény képességű ellenfél ellen valószínűleg a visszavágón sem lesz majd különösebb gondja Juhászéknak. A pénteki sorsolást megelőzően már lehetett tudni, mely csapatok közül kap ellenfelet a Vidi, nem kiemeltként.

A lehetséges riválisok között ott találtuk a Salzburgot, a Viktoria Plzent, az APOEL-t, a BATE Boriszovot és a Dinamo Zagrebet is, de több csapat esetében is még előbb sikerrel kell venni a második körös akadályokat, így például a Videoton adott esetben a Nicosián 0-0-t játszó Vardart is kaphatta volna.

A sorsolás végül egy ismerős csapatot sodorhat a Fehérvár útjába, hiszen a BATE Boriszov és az ír Dundalk győztese következik a bajnoknak. Az első mérkőzést Fehéroroszországban a BATE nyerte 2-1-re, de jól tudjuk, a beloruszok idegenben talán még veszélyesebbek is, mint hazai pályán. A Boriszovval az utóbbi három esztendőben kétszer is találkozott az aktuális magyar bajnok, a Debrecen. Első alkalommal 3-1-gyel, második alkalommal 3-2-vel jutott tovább a BATE. A tavalyi drámai mérkőzésre pedig alighanem minden magyar futballfanatikus emlékszik még.

Az Európa Liga sorsolását is megtartották nem sokkal a Bajnokok Ligája után. Egyértelműen a Loki lehetséges ellenfelei voltak a gyengébbek, hiszen amíg az ő esetükben a Köbenhavn és a Saint-Étienne volt a topcsapat, addig a Ferencvárosnak akár a Standard Liége, a Borussia Dortmund vagy a West Ham United is jöhetett volna.

A Debrecen útjába a sorsolás végül a Rosenborgot hozta, a Ferencvárosnak pedig a belga Standard Liége-zsel játszik, ha továbbjut a bosnyákokon.

Más kérdés, hogy egyik magyar csapatunk sem érezheti páholyban magát, sőt. Nehezebb dolga egyértelműen a Ferencvárosnak lesz, amely hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a bosnyák Zeljeznicar ellen.