Felkészülés

Robben megint kidőlt, Kínában a Bayern

Szomorú hírt osztott meg a nagyközönséggel a Bayern München hivatalos Twitter-csatornája: a holland Arjen Robben újfent megsérült, így nem vesz részt a bajorok kínai túráján.

Robbenre rájár a rúd

A 31 éves világklasszis kálváriája a tavalyi Német Kupa elődöntőjében kezdődött, amikor is a Borussia Dortmund elleni találkozó második félidejében izomszakadást szenvedett. Habár Robben kiváló szezont futott, a sérülés miatt ideje korán véget ért számára az idény, de a jelek szerint az új szezon sem indul zökkenőmentesen.

A holland szélső újabb izomsérülést szenvedett el a felkészülés közepén, így foghatják a fejüket a klub szimpatizánsai. Robben állapotára való tekintettel nem is utazik el a csapattal Kínába, ahol a német bajnok a spanyol Valencia valamint az olasz Inter Milan ellen is bemutatómérkőzést játszik. Josep Guardiola aligha örül a legfrissebb híreknek, hiszen Robben mellett több maródi játékosa is van a keretnek, így Ribéry, Badstuber, Dante és Kirchhoff után immáron az ötödik játékosa jelent beteget. Ribéry és Robben hiányába már a tavaszi szezon végén is beletört a bicskája a bajoroknak, így a helyzetre való tekintettel könnyen elképzelhető, hogy a németek villámgyorsan szélső után néznek - a nemzetközi sajtó rögtön megjegyezte, hogy a manchesteri Ángel Di María iránt fokozódhat a Bayern érdeklődése...

Guardioláék szombaton tehát Kínában a Valencia ellen kezdik meg a nyári turnézást. A Tippmixprónál fogadhatunk a két sztárcsapat összecsapására, nem meglepő módon a müncheni alakulat szorzója a kisebb, hiszen 1.70-es oddsot kapunk a győzelmükre, szemben a Valencia 4.05-ös értékével. Nem árt azonban megjegyezni, hogy a Denevérek már több edzőmeccsen vannak túl, ráadásul a a bajoroknál akadnak hiányzók is, az eddigi két barátságos meccsen az Augsburgot (1-2) és a Mönchengladbachot (0-0) sem sikerült legyőzniük,  így a Valencia vagy döntetlen opcióra kínált 1.85-ös szorzóban is látunk fantáziát.

Fogadás a végeredményre    
Bayern München Döntetlen Valencia
1.70 3.35 4.05
[1978287] 2015-07-18 13:30:00 Bayern München - Valenciax;