Bajnokok Ligája

Lesz-e újabb gibraltári csoda?

A Lincoln Red Imps egy hatalmas bravúrt már végrehajtott. Jöhet a következő skalp?

Óriási fölénnyel nyerte meg hazája bajnokságát tavaly a Lincoln Red Imps. A gibraltári csapat ezzel zsinórban 13. elsőségét zsebelte be, de az igazi csoda csak ezután következett. A Lincoln a Santa Coloma elleni andorrai győzelmével nem csak a gibraltári futball első győzelmét, de első továbbjutását is elkönyvelhette. A második fordulóban a dán Midtylland lesz az ellenfelük.

Midtyjlland - Lincoln Red Imps
   
1 X 2
1.01 10.00 42.00

Az előző szezonban története első bajnoki címét bezsebelő herningi csapat eddig nem tette le névjegyét az európai futballban. 2008-ban sikerült legyőzniük hazai pályán a Manchester Cityt még az UEFA-kupában, ezt leszámítva azonban komoly sikert nem értek el. Tavaly a görög Panathinaikosz kettős győzelemmel búcsúztatta őket az Európa Ligából. A nyári szezonban túl nagy mozgás nem volt a csapatnál, egyedül egyik középpályásukat, Sylvester Igbount veszették el a dánok. A felkészülési szezon felemásul sikerült, az Aarhus és a Sturm Graz ellen nyerni tudtak, az orosz Anzsi azonban legyőzte a dán csapatot.

Ilyen körülmények között rendezik majd a visszavágót

Habár kétségkívül a Lincoln a legerősebb együttes hazájában, a gibraltári futball még mindig talán Európa leggyengébbje. Másik csapatuk, az Europa FC tavaly a Vaduz ellen 0-4-gyel esett ki, míg idén a Slovan Bratislava lőtt nekik két meccsen kilenc gólt. A nemzetközi fogadóirodák 3-3,5 gól környékén húzták meg a határokat, amely ha figyelembe vesszük, hogy a legjobb dán csapatról van szó, elméletileg simán összejöhet.

Midtyjlland -3.25: 1.65 Lincoln Red Imps +3.25: 2.30
[1994886] 2015-07-14 19:30:00 FC Midtjylland - Lincoln Red Imps FCx;
2015-07-14;42