Wimbledon

Megvédte címét Djokovics, egy szettre volt jó Federer

A világelső szerb négy szettben győzte le a rekorder svájci legendát a wimbledoni torna döntőjében.

Az angol nyílt teniszbajnokság férfi egyes döntőjében a világelső Novak Djokovics és a hétszeres bajnok Roger Federer feszült egymásnak. A mérkőzés előtt a bukmékerek közel azonos oddsot kínáltak a két gigász győzelmére. Miután a svájci géniusz az egész tornán fantasztikus teljesítményt nyújtott, Djokovics pedig híres arról, hogy a finálékban hozza a legjobbját, így egy kiváló mérkőzésnek ígérkezett.

Remek ritmusban kezdték a meccset, a szett közepén Federer rázta meg először magát fogadóként, ez rögtön bréket is eredményezett. Sokáig azonban nem örülhetett, a szerb azonnal visszavette az elvesztett szervagémjét. 6-5-ig fej-fej mellett haladtak, ekkor azonban ismét gondjai támadtak adogatóként a szerbnek. Federer remek fogadójátékának köszönhetően két szettlabdához jutott, ezeket azonban esélye sem volt megcsinálni, mindkét esetben nagy szervát kapott. Djokovics a megfordított game után nagy lendülettel vágott neki a tie-breaknek, amelyben 7-1-gyel át is gázolt a riválisán (7-6).

A második játszmában egy-egy kósza bréklabda akadt, de brék nem volt, így ismét rövidítés döntött. A tie-break igazi horror csatát hozott, miután Djokovics 6-3-ról nem tudta lezárni. Az elpuskázott három szettlabda után újabb három akadt, de ezeket sem tudta kihasználni. Egészen 11-10 elmentek, amikor Federer jutott játszmalabdához, ráadásul adogatóként és ezt meg is csinálta (6-7).

A harmadik játszma elején mindkettejüknek volt lehetőségük a brékre, végül a világelső került előnybe és ezt gond nélkül végig is vitte a szettben, pedig nem volt egyszerű dolga, mert a játszma közepén megérkezett az eső. Fordulatot azonban nem hozott a 20 perces szünet (6-4).

A negyedik szettre elkészülni látszott az erejével a 33 éves legenda. Federer adogatása már közel sem működött annyira jól, mint a mérkőzés elején, Djokovics viszont jó erőben volt és korán brékelni tudott, ezt pedig az előző szetthez hasonlóan, most is megőrizte a végéig (6-3).

Djokovics ezzel harmadik wimbledoni trófeáját nyerte, összességében pedig a kilencedik Grand Slam-sikerét könyvelhette el.

Percről percre: Djokovics-Federer Wimbledonx