Wimbledon

Gasquet revánsra készül, Serena nővérét kiütve juthat a negyeddöntőbe

A szokásos vasárnapi pihenő után hétfőn a nyolcaddöntős küzdelmekkel folytatódik az angol nyílt teniszbajnokság.

ATP Wimbledon, hétfői játéknap kiemelt mérkőzései - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Richard Gasquet (21) 1.90 Nick Kyrgios (26) 1.70 12:30
Tomás Berdych (6) 1.35 Gilles Simon (12) 2.70 16:00
A kezdési időpont függ a mérkőzést megelőző találkozó hosszától.

Zseniális meccsek várnak ránk a nyolcaddöntőben, az egyik legérdekesebb egyértelműen a 21. kiemelt Richard Gasquet és a 26. Nick Kyrgios ütközete lesz. Tavaly ők játszották a torna legemlékezetesebb mérkőzését, az ausztrál tehetségnek ugyanis kilenc meccslabdát hárítva sikerült továbbjutni és ezzel borítani a papírformát. A francia azóta visszavágott már az idei estorili fináléban, de természetesen az lenne az igazi, ha a tenisz szentélyében tudna revánsot venni. Egy éve Gasquet a bukmékereknél még masszív favoritnak számított, most azonban már Kyrgiosra fizetik a kevesebbet. Mindketten magabiztosan vették eddig az akadályokat, pedig nem kaptak könnyű ellenfeleket. Az első héten mutatott játékuk alapján megjósolhatatlan, hogy melyikük jut tovább. Az aussie nagyon elemében van, időnként talán túl sokat is szerepel, de egyelőre ez nem ütött vissza neki. Abszolút benne van a pakliban, hogy ismét egy maratoni meccset vívnak és csak döntő szettben dől egy a győztes kiléte, erre 2.75-szörös pénzt fizet a TippmixPro.

Szintén nem ígérkezik rövid meccsnek a 2010-es döntős Tomás Berdych és a 12. kiemelt Gilles Simon összecsapása sem. A cseh klasszis két franciát már búcsúztatott az első héten, Jérémy Chardy és Nicolas Mahut sem számított könnyű ellenfélnek, "Gillu" azonban még szívósabb és kellemetlenebb játékos. Nem is szeret ellene játszani Berdych, amit az egymás elleni mérlegük is alátámaszt - 6-4-re vezet Simon. Nem játszott eddig annyira meggyőzően a cseh, ami alapján egyértelműen kijelenthetnénk, hogy ő a meccs favoritja. A francia az egész füves szezonban a régi arcát mutatta, azt pedig tudjuk, hogyha a legjobbját hozza, akkor a topjátékosokkal is képes felvenni a versenyt. Izgalmas, szoros derbi várható, melyen kérdés, hogy Simon kontratenisze vagy Berdych támadó játékstílusa kerekedik felül.

WTA Wimbledon, hétfői játéknap kiemelt mérkőzései - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Serena Williams (1) 1.18 Venus Williams (16) 3.90 14:00
Viktorija Azarenka (23) 1.30 Belinda Bencic (30) 2.90 14:30
A kezdési időpont függ a mérkőzést megelőző találkozó hosszától.

A hölgyeknél a top 10 kiemelt több, mint fele búcsúzott az első héten, ugyanakkor így is kiváló párosítások jöttek össze. A legnagyobb figyelmet a Williams-lányok összecsapása kapja, a két világklasszis csak Wimbledonban hatodik alkalommal feszül egymásnak. Négy döntőt is játszottak az All England Club gyepén, legutóbb 2009-ben. Venus remek játékkal rukkolt elő az első héten, viszont a legyőzött ellenfelei között túl acélos teniszezőt nem találunk, így nem véletlen, hogy a magyar irodában közel négyszeres pénzt fizetnek a győzelmére, annak ellenére, hogy a legutolsó meccsüket, tavaly Montrealban ő nyerte. Meglepő lenne azonban, ha ez megismétlődne, hiszen akkor Venus elütné húgát a naptári Grand Slam-től...

A másik választott meccsünkön a kétszeres elődöntős, egykori világelső Viktorija Azarenka és a torna junior bajnoka, Belinda Bencic feszül egymásnak. A svájci lányra a felvezetőnkben felhívtuk a figyelmet, egyelőre, ha döcögősen is, de megnyerte a meccseit. Miután a felkészítő tornákon begyűjtötte Agnieszka Radwanska és Jelena Jankovics skalpját is, így a fehérorosz klasszisnak is bőven lehet félnivalója. "Vika" egyébként eddig szettveszteség nélkül vette az akadályokat, pedig kifejezetten kellemetlen ellenfeleket kapott. Ha Bencicnek nem is sikerül borítania a papírformát, de az szinte garantált, hogy ideig-óráig pariban lesz. 

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.