Magyar Szuperkupa

Átfordult oddsok, elszánt csapatok

  • hatharom.com

Vasárnap este Székesfehérváron mérkőzik meg egymással a bajnok Videoton és a kupagyőztes Ferencváros labdarúgócsapata: a tét a Magyar Szuperkupa.

Fotó: fradi.hu

Ahogy arról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, a magyar fogadóirodánál a vendég fővárosiakat hozták ki esélyesebbnek a fináléban, ám mostanra az esélyek jócskán megfordultak. Az okok meglehetősen prózaiak, hiszen a Ferencváros egy kiélezett Európa Liga-csata közepén áll a holland Go Ahead Egles együttesével, így Thomas Dollék számára a jövő hét csütörtöki visszavágó élvezi egyértelműen a prioritást. Ezzel a szombati sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a zöld-fehérek nem szeretnék feladni a találkozót, és bár biztosra vehető néhány kulcsember pihentetése, nyerni mennek Fehérvárra Böde Dánielék.

"Jó felkészülés van mögöttünk, habár a válogatott játékosaink csak később csatlakoztak az együtteshez. A tavaly gyűjtött tapasztalatokat hasznosítva azonban jobban kezeltük a helyzetet, mint az elmúlt nyáron. " - nyilatkozta Thomas Doll a fradi.hu-nak. "Tavasszal mindenki láthatta a jó játékunkon, mennyire fontos a jó felkészülés. A legfontosabb feladatunk az Európa Liga-meccsre való felkészülés volt, párharcunkban csütörtökön már a visszavágó következik. Éppen ezért vasárnap néhány játékost kímélni fogunk, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem vesszük komolyan a Szuperkupa-döntőt. A bajnok ellen trófeáért küzdeni mindig komoly presztízst jelent, és ez a döntő jól illik mindkét csapat programjába. A Szuperkupa nagyon jól néz ki, szerintem a Fradi Múzeumban tudnánk még neki helyet találni." - viccelődött a német.

Ki nyeri a Magyar Szuperkupát?    
Videoton Ferencváros
1.56 2.13

A népligetiek csapatkapitánya, Gyömbér Gábor szerint a csütörtöki EL-visszavágó előtt kiváló erőfelmérő lesz a Videoton elleni ütközet a csapatnak. "Szeretném rögtön első alkalommal megnyerni a trófeát. A felkészülésünk felemás volt, nagyjából másfél hetet tudott a teljes keret együtt készülni, edzőmeccset is le kellett mondanunk. A Szuperkupa-döntő kiváló alkalom, hogy felkészüljünk a szezonra és az EL-visszavágóra. Sokkal jobb trófeáért küzdeni, mint ha egy tét nélküli edzőmérkőzés lenne a programban. A bajnokhoz megyünk, és meg szeretnénk mutatni, hogy jobbak vagyunk náluk."

Fotó: mlsz.hu

[1979256] 2015-07-05 20:00:00 Videoton - Ferencvárosx;

A bajnok Videoton csapatánál több jelentős változást végrehajtottak a vezetők, a játékoskeretben akadt jó pár csere, mintahogy a spanyol helyett immáron francia vezetőedző ül a kispadon.  Bernard Casoni első tétmérkőzésére készül csapatával, természetesen a Marseille játékosaként BL-t nyerő szakvezető saját csapata győzelmében reménykedik."Nagyon jól kezdtük a felkészülést. Az edzőtábor kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy megismerjem a játékosaimat. Elégedett vagyok velük és az eddig végzett munkájukkal. Vasárnap kiváló lehetőség áll előttünk, hiszen trófeával indíthatjuk a szezont." - mondta a gall szakember, akinek csapata az osztrák edzőtáborban legutóbb legyőzte az ukrán bajnokság 4. helyén végző Zorya alakulatát.

A székesfehérvári csapat kapitánya, Juhász Roland is kiemelte a Szuperkupa jelentőségét, és egy kedves gesztust is tett az FTC felé. "Minden egyes kupadöntő fontos. Szeretnénk Fehérváron tartani a trófeát. A nemzetközi tétmeccsek előtt jó erőpróba a döntő mindkét csapat számára."

A nyitóoddsokhoz képest - amikor is a Fradi még esélyesebb volt a Vidinél - jelentős változások történtek a piacon. Jelen állás szerint a mérkőzés favoritja a Videoton, amelynek rendes játékidőben aratott győzelme pénzünk 2.15-szörösét éri, míg a Fradi sikere több, mint háromszoros szorzón fogadható.

Fogadás a végeredményre    
Videoton Döntetlen Ferencváros
2.15 3.35 3.15
[1979256] 2015-07-05 20:00:00 Videoton - Ferencvárosx;