Európa Liga

A Loki és a Fradi favorit, de az MTK is továbbjuthat

Egy nappal az odavágók lejátszása után néhány fogadóiroda már publikálta is az oddsait a visszavágókra. Ezek alapján mindhárom csapatunk továbbjuthat.

Tulajdonképpen igen biztató eredményt értek el csapataink az Európa Liga első selejtezőkörének odavágóin. A Debrecen háromgólos győzelme a továbbjutást is eldöntötte, az MTK hazai pályán nem kapott gólt a Vojvodina ellen, míg a Ferencváros Hollandiában ikszelt, ráadásul gólt is szerzett. Ennek fényében optimistán várhatjuk a jövő heti visszavágókat. Lássuk, az egyik angol fogadóiroda milyen szorzókkal adja a második találkozókat, és azok fényében mit várunk mi.

  1 X 2
Szutjeszka Niksics-Debrecen (0-3) 3.60 3.50 1.85
Ferencváros-Go Ahead Eagles (1-1) 1.60 3.80 4.50
Vojvodina-MTK (0-0) 2.10 3.30 3.05

Az első mérkőzések alapján több következtetést is le lehet vonni az ellenfelekkel kapcsolatban: A DVSC riválisa, a montenegrói Szutjeszka egy igen képzetlen csapat, amely ráadásul erőnlétileg messze elmaradt a magyar csapattól. Kapura néhány alkalommal veszélyesek voltak ugyan, de a 60. perc körülre teljesen elfogytak erejükkel. Nem valószínű, hogy a Loki megszakad majd idegenben a győzelemért, inkább az under tűnik jó tippnek első ránézésére, természetesen az odds függvényében.

A Go Ahead Eagles egy lelkes, brusztolós, erőszakos kiscsapat, jelentősen megnehezítették a Ferencváros dolgát. A zöld-fehér gárda ötlettelenül, elképzelés nélkül futballozott Emmenben, de Busai Attila akár meg is nyerhette volna a végén a találkozót. Thomas Dollnak fel kell majd hívnia játékosai figyelmét, hogy ne engedjenek annyi beadást a hollandoknak és a széleken jobban meg kell majd fogni az ellenfelet, mert láthatóan az ívelgetés a legnagyobb fegyverük. Ha számításba vesszük, hogy a visszavágót zárt kapuk mellett játsszák majd le, akkor talán az odds kicsit alacsonynak tűnik, 1.60-ért nem feltétlenül érdemes pakolni a Fradit.

70-75 percig a Vojvodina igen visszafogott teljesítményt nyújtott a Szusza Ferenc Stadionban. Tulajdonképpen a mérkőzés háromnegyedében inkább az MTK uralta a játékot, habár helyzetig alig-alig jutottak el a mieink. Az utolsó 15-20 percben aztán magára talált a szerb csapat és akár gólokkal nyerhette volna meg a mérkőzést, de ennek ellenére talán kicsit kevesebbet kaptunk az újvidéki gárdától, mint vártuk - ami persze nem feltétlenül probléma. Verhető ellenfélnek tűnik a Vojvodina és a 2.10-es hazai győzelem is azt erősíti meg, nem sokkal jobb csapat az ellenfél. Az MTK-nak azonban gólt kell lőnie idegenben, ha nem akar a tizenegyesekre játszani. Ettől függetlenül valószínűleg kevés gól várható, így az under oddsát lesz érdemes majd figyelemmel kísérni itt is.