Európa Liga

Egy kiütéses győzelem, egy szoros siker és egy vereség - tippjeink a magyar meccsekre

A hajdúságiak már az első meccsen eldönthetik a továbbjutást, de a Ferencvárostól is győzelmet várunk Hollandiában.

Csütörtök délután megkezdődik a magyar csapatok szereplése is az Európa Ligában. Papíron mindhárom csapatunk megnyerheti az odavágót, de a Ferencvárosnak és az MTK-nak is igen nehéz dolga lesz. Lássuk, mi hogy látjuk az első meccsek esélyeit.

A megújult Logibet-en profi tippmestereink mindhárom találkozóra leadták már tippjüket! Látogasd meg a Logibet rendszerét a legjobb hazai és nemzetközi tippmesterek tippjeiért!

Debrecen-Szutjeszka Niksics
Duna World 18:15

Talán a három csapat közül a legkönnyebb dolga mind az odavágót, mind pedig az egész párharcot illetően a DVSC-nek lesz. A montenegrói Szutjeszka Niksics ugyanis igencsak meggyengült, elvesztették első számú kapusukat és házi gólkirályukat is, így nem is csoda, ha Dragoslav Albijanics vezetőedző szerint a Loki a párharc esélyese. Mint azt a tréner elmondta, a távozó játékosokat saját nevelésű fiatalokkal pótolják majd, így a rutin egyértelműen a mieink mellett szól.

Kondás Elemérnek ráadásul nincs is túl sok hiányzója, talán egyedül Nenad Novakovicsot érdemes megemlíteni, de az ő sérülése súlyosabbnak tűnik, így könnyen lehet, hogy Verpecz István hosszabb időre a kapuban ragad. A tervek szerint Kondás a Verpecz - Jovanovic, Mészáros, Brkovics, Korhut - Bódi, Varga J., Szakály - Horváth, Balogh N., Kulcsár kezdőcsapatot küldheti pályára az első mérkőzésen, és mint azt a tar mester elmondta, a tavalyi évben oly sok problémát okozó helyzetkihasználás lesz most is a kulcs: "Tudjuk, hogy három alapemberük távozott a nyáron, de nem hagyjuk, hogy kiénekeljék a sajtot a szánkból. Egy nemzetközi mérkőzésen egyik csapatot sem lehet gyengének titulálni, a Szutjeszka nem véletlenül jutott be ebbe a sorozatba. Tiszteljük ellenfelünket, másképpen nem is tehetnénk, mert kellemetlen meglepetésben lenne részünk. Arra számítok, hogy ott leszünk az ellenfél kapuja előtt, és arra törekszünk, sok helyzetet kidolgozzunk, és ezeket a lehető legjobb százalékban tudjuk értékesíteni. A célunk, hogy gólokat szerezzünk a mérkőzésen, és lehetőleg ne kapjunk."

Habár a Loki oddsa a mérkőzést megelőző napon felfele indult el, mi nem látjuk okát annak, hogy miért ne nyerne nagyon simán a DVSC.

Debrecen-Szutjeszka Niksics
Hatharom.com-tipp: Debrecen -1.5
TippmixPro @2.20

 

 

 

 

[1994929] 2015-07-02 18:30:00 Debrecen - Sutjeskax;

Go Ahead Eagles-Ferencváros
Duna TV 19:45

Sérülések nehezítik a Ferencváros dolgát a holland másodosztályú Go Ahead Eagles ellen. Mint azt a vezetőedző, Thomas Doll is elmondta, a holland focit vétek lenne lebecsülni, ráadásul a felkészülésben sem tartanak előrébb, mint az Eagles.

"Tisztában vagyunk a Go Ahead Eagles képességeivel, hiszen egy edzőmérkőzésen a helyszínen is megnéztük őket, de emellett is több információt beszereztünk a csapatról. Ez fontos volt, hasznos benyomásokat szereztünk ellenfelünkről. Egyáltalán nem vesszük félvállról a találkozót, a Ferencváros senkit sem nézhet le, természetesen most tehetünk másként. Megtiszteltetés a számunkra, hogy a Go Ahead Eagles ellen nemzetközi mérkőzést játszhatunk, ahogy a hollandoknak, úgy nekünk is rendkívül fontos ez a találkozó. Kevés magyar játékos játszik Hollandiában, de tisztában vagyunk a holland foci erejével, és stílusbeli sajátosságaival. Nem tartunk előrébb a felkészülésben a holland klubnál, ráadásul több kérdőjelünk is van, páran kisebb sérüléssel küzdenek. Ugyanakkor van elég labdarúgónk, úgy készülünk, ahogy bármelyik másik találkozóra. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de mindent megteszünk a megfelelő eredmény elérésében"

Ami az ellenfelet illeti, a másodosztyálú kiscsapat amolyan ajándéknak tekinti az EL-szereplést, ami nem is csoda, hiszen a Fair Play-táblázaton vívták ki a szereplés lehetőségét. Az Eredivisie-ből kiesve több kulcsjátékosuk is már távozott, avagy távozni fog, ami az amúgy is gyengécske támadójátékukat még tovább ostromolhatja. A mérkőzést Emmenben, műfüves pályán fogják ugyan lejátszani, de ennek ellenére is nagy meglepetés lenne, ha a Fradi vereséget szenvedne Hollandiában. A fogadók is inkább a mieink győzelmét valószínűsítik, a zöld-fehérek szorzója csökkenő tendenciát mutatott az elmúlt napokban. Doll csapatától láthattuk többször is az elmúlt hónapokban, hogy ha a szükség úgy kívánja, nem szégyellnek védekezni, márpedig ha le tudják hozni Geráék az első mérkőzést kapott gól nélkül, az sokat jelentene a továbbjutás szempontjából.

Go Ahead Eagles-Ferencváros
Hatharom.com-tipp: Go Ahead Eagles góljainak száma: 0
TippmixPro @2.65

 

 

 

 

[1994932] 2015-07-02 20:00:00 Go Ahead Eagles - Ferencvárosx;

MTK-Vojvodina
Duna World 20:25

Talán az MTK csapatának lesz a legnehezebb dolga, amely csapatnál minden évben kulcskérdés, hogy éppen mennyire motiváltak a nemzetközi kupában. A kék-fehéreknél a játékosanyagban óriási változások nem történtek, de az edzői padon Garami Józsefet László Csaba váltotta.

Mint azt az erdélyi magyar tréner elmondta, mivel legutóbb közel tíz éve irányított magyar együttest, van benne egy kis drukk, de bizakodva várja az összecsapást: "Úgy gondolom, mindent megtettünk annak érdekében, hogy készek legyünk erre a mérkőzésre". Készen is kell álljon a kék-fehér alakulat, mert a párharc esélyese bizony a Vojvodina, amelynek edzője, Zlatomir Zagorcic arról beszélt a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón, hogy habár csak tíz nap pihenőjük volt az előző szezon vége után, az utóbbi hetek munkájával kifejezetten elégedett volt.

A két fiatal gárda látványos, izgalmas meccset hozhat össze a Bozsik Stadionban, de sajnos az esélyek a vendégek továbbjutása mellett szólnak.

MTK-Vojvodina
Hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro @1.80

 

 

 

 

[1994914] 2015-07-02 20:30:00 MTK - Vojvodinax;
2015-07-02;73