Wimbledon

Babost is eltaposhatja a Serena-henger

A wimbledoni viadal küzdelmei a szerdai játéknapon a második körös mérkőzésekkel folytatódnak.

ATP Wimbledon, szerdai játéknap kiemelt mérkőzései - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Novak Djokovics (1) 1.01 Jarkko Nieminen 8.75 14:00
Nick Kyrgios (26) 1.12 Juan Mónaco 4.65 14:30
Stan Wawrinka (4) 1.01 Viktor Estrella Burgos 8.25 17:30
A kezdési időpont függ a mérkőzést megelőző találkozó hosszától.

A címvédő és világelső Novak Djokovics kemény ellenfelet kapott az első körben a német Philipp Kohlschreiber személyében, de végig koncentrált tudott maradni, így nem okozott számára problémát a német legyőzése. A folytatásban az egykori negyeddöntős Jarkko Nieminen lesz az ellenfele, aki lényegesen gyengébb játékerőt képvisel, mint "Kohli", ugyanakkor hatalmas küzdő. A salakos Grand Slamen, Párizsban is összefutottak, akkor a szerb klasszis 6:2, 7:5, 6:2-re győzött. Várhatóan ennél szorosabb meccsre füvön sem lesz képes a finn, viszont annyi lehet benne, hogy a TippmixPro oddsmesterei által meghúzott 27,5-ös határt túlszárnyalják. 

Érdekes derbinek ígérkezik a 26. kiemelt Nick Kyrgios és az egykor szebb napokat is megélt Juan Mónaco találkozója. A magyar bukmékerirodában toronymagas favoritnak számít az aussie tehetség, teljesen joggal, hiszen az argentin igazi salakspecialista, viszont Mónaco nem egyszer megmutatta már, hogy ha jó napot fog ki, akkor bármelyik borításon megállja a helyét. Kyrgios az első körben is egy salakossal találkozott, gond nélkül verte Diego-Sebastian Schwartzmant, Mónaco viszont sokkal rutinosabb. Az argentin simán kihasználhatja azt, amikor az ausztrál nem a játékra koncentrál, volt ilyen bőven az első meccsén. A meglepetés viszont nincs benne ebben a találkozóban, mert összességében jól játszott Kyrgios és a füves borítás egyértelműen neki kedvez, a háromszettes győzelmére ugyanakkor nem vennénk mérget...

A friss Roland Garros-bajnok Stan Wawrinka ott folytatja ahol Párizsban abbahagyta. Az első körben igen meggyőző játékkal ütötte ki Joao Souzát, a portugálnak esélye sem volt elvenni a svájci adogatását. Stan szervája továbbra is borzasztó jól működik, ha ezt az arcát mutatja a folytatásban is, akkor rettentő nehéz lesz őt megállítani. A dominikai Viktor Estrella Burgos lesz a következő ellenfele, aki jól variálja a játékát, de egy-egy nyeséssel és váratlan húzással aligha fogja zavarba hozni a negyedik kiemeltet. Wawrinka a nyitómeccséhez hasonlóan ezt is szettveszteség nélkül abszolválhatja.

WTA Wimbledon, szerdai játéknap kiemelt mérkőzései - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Karolína Plisková (11) 1.35 Coco Vandeweghe 2.75 12:30
Serena Williams (1) 1.01 Babos Tímea 8.75 18:00
Jelena Ostapenko 3.15 Kristina Mladenovic 1.25 18:00
A kezdési időpont függ a mérkőzést megelőző találkozó hosszától.

A játéknap egyik legjobb női mérkőzésének a 11. kiemelt Karolína Plisková és az amerikai Coco Vandeweghe ütközete ígérkezik. Két hasonló stílus feszül majd egymásnak, mindketten kiváló adogatással és kemény alapvonal ütéssel bírnak. Füstölgős nyerőkből aligha lesz hiány, főleg, hogy a formájukra sem lehet panasz. A TippmixPro-nál Plisková a favorit, ám nem lesz ez egy olyan egyszerű meccs, mint amit a szorzók mutatnak, pláne, ha a cseh ismét hullámzóan fog játszani. Abszolút benne van ebben a meccsben egy döntő szettes thriller.

Számunkra a legjobban várt találkozó a világelső Serena Williams és az egyetlen magyar induló, Babos Tímea ütközete lesz, melyre a késő délutáni órákban kerül sor a centerpályán. Timi számára egyértelműen a tisztes helytállás a cél, ám még ehhez is várhatóan extra teljesítményre lesz szükség. Williams lassan kezdett az első körben, viszont Margarita Gasparyannak még így is csak öt játékot sikerült összekaparnia...Komoly érték rejlik a 16,5 underben, amelyre 2.05-ös oddsot adnak a TippmixPro-nál.

Az első forduló egyik legkomolyabb meglepetését a tavalyi junior bajnok Jelena Ostapenko okozta, aki 6:2, 6:0-ával mészárolta le a kilencedik kiemelt Carla Suárez-Navarrót. Érdekes, hogy ennek ellenére a következő körben is masszív underdognak tartják a lett tehetséget, pedig papíron Kristina Mladenovic könnyebb ellenfélnek számít. A francia egyébként szintén magabiztos rajtot vett és negyedik nekifutásra végre sikerült meccset nyernie Wimbledonban. Jó formának örvend, de a teher nélkül tele önbizalommal teniszező Ostapenko ellen nem lesz egyszerű dolga.

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.