Copa América

Megtudtuk, miről álmodnak a brazilok

  • hatharom.com

A Chilében zajló Copa America elődöntőjében összejöhet az álommeccs, azaz a brazil-argentin, feltéve, ha mindkét válogatott sikerrel veszi a negyeddöntő jelentette akadályokat.

Willianra (j) kulcsszerep várhat Paraguay ellen / facebook.com

A papírformának megfelelőn Brazília és Argentína is bejutott az egyenes kieséses szakaszba a Chilében zajló Copa Americán, a sorsolásnak köszönhetően pedig az elődöntőben össze is találkozhat a két dél-amerikai óriás. Ehhez "csupán" annyi kell, hogy mindkét sztárcsapat sikerrel vegye a negyeddöntőt: a brazilok a legutóbbi kiírás döntősével, Paraguayjal, az argentinok pedig Kolumbiával találkoznak majd.

A torna hivatalos honlapja a Chelsea-sztárját, a brazil Williant faggatta a lehetséges nagy meccsről, a kiváló rúgótechnikával megáldott támadó pedig készségesen beszélt arról, mit is jelent számukra a gauchók ellen rangadó.

"Kétségtelenül nagyszerű dolog Brazília színeiben Argentína ellen pályára lépni, ha ez most is megtörténik, az nagyon klassz dolog lesz. Minden brazil arról álmodik, hogy az argentinok ellen játsszon. Felkészültünk erre a lehetőségre, de nem szabad ennyire előreszaladnunk." - intet óvva mindenkit Willian, aki Messiről is szót ejtett. "Messi sok ember számára példakép, egy kiváló képességekkel megáldott játékos, akit négy alkalommal választottak meg a világ legjobbjának. Természetesen szeretem nézni a játékát. Ha Argentína pályára lép, az emberek leteszik a munkát, csakhogy láthassák játszani." - dicsérte a Barcelona klasszisát.

Brazília számára azonban elsődlegesen Paraguay legyőzése a cél, a találkozónak ráadásul külön pikantériát ad, hogy a legutóbbi tornán éppen a piros-fehér-kékek búcsúztatták a selecaót. "A legutóbbi Copa Americán Paraguay búcsúztatott minket, de remélem, hogy ezúttal minden másképp alakul. Remélhetőleg olyan meccset játszunk, amilyet szeretnénk. Teljes erőbedobással Paraguayra koncentrálunk. Összpontosítanunk kell és kihoznunk magunkból, amire képesek vagyunk. Videóztunk, feltérképeztünk az ellenfelet, remélem jó meccset láthatnak a szurkolók. Paraguay egy nehéz ellenfél, kemény és harcos 90 perc vár ránk. De a válogatott tudja, hogyan kell az ilyen csapatok ellen játszani" - tette hozzá a 26 éves játékmester, akire Neymar eltiltása miatt a szokottnál is több szerep hárul majd.

A bukik szerint a brazilok Neymar nélkül is megnyerhetik a találkozót, a Tippmixprónál 1.65-ös szorzót kínálnak a selecao sikerére, míg az esélytelenebbnek tartott Paraguay rendes játékidőben aratott győzelme pénzünk ötszörösét éri.

Ti mire fogadtok?

Fogadás a végeredményre    
Brazília Döntetlen Paraguay
1.65 3.25 5.00
[1867883] 2015-06-27 23:30:00 Brazília - Paraguayx;
[1867883] 2015-06-27 23:30:00 Brazília - Paraguayx;