Magyar Foci

A Vidinek és a Lokinak kedvezett a szerencse, a Ferencvárosra viszont holland ellenfél vár

A hétfői sorsoláson eldőlt, a Fradi a holland élvonalból búcsúzó Go Ahead Eagles ellen kezdheti meg menetelését.

Hétfő délben megtartották Nyonban a Bajnokok Ligája, valamint az Európa Liga első és második selejtezőkörének sorsolását. A bajnok Vidi a BL második fordulójában kiemeltként várt ellenfélre, míg a második számú kupasorozatban csak a Loki volt kiemelt. Az már a sorsolás előtt eldőlt, hogy Feczesinék a grúz Dila Gori, a szlovák Trencsény, a moldovai Milsami Orhei, a luxemburgi Fola Esch vagy egy első selejtezkőrös csapatot kapnak.

Fortuna végül kedvezett a magyar bajnoknak, hiszen feröeri B36 Tórshavn vagy a walesi The New Saints lesz az ellenfél, amely csapatok ellen természetesen kötelező a továbbjutás.

Az Európa Ligában is már a sorsolás előtt lehetett tudni, hogy mely öt csapat közül kerül ki az ellenfele a magyar gárdáknak. Értelemszerűen a kiemelt Debrecen szurkolói válogathattak a legszimpatikusabb listából, ugyanis a riválisok között montenegrói, kazah, észt, litván és máltai együttest találtunk. A Ferencvárosnak már egy fokkal nívósabb ellenfelek is jöhettek, hiszen a svéd AIK Solna és a holland Go Ahead Eagles volt az ötös listában, míg az MTK esetében a svéd Elfsborg és a dán Bröndby tűntek a legnehezebb ellenfélnek.

A negyedik helyezett jogán induló hajdúságiak lélegezhettek fel a montenegrói Szutjeskát látván, az MTK-nak azonban a Vojvodinával, a Fradinak pedig a Go Ahead Eaglesszel gyűlhet meg jócskán a baja. A holland együttes tavaly esett ki a másodosztályból, piaci értéküket a Transfermarkt a Fradiéval egyenlőre taksálja. Míg a Vojvodinát jól ismerhetik a magyar futballszurkolók, két éve a Honvédot búcsúztatták 5-1-es összesítéssel.

A második kör sorsolását is megtartották másfél órával az első után. A DVSC még ebben a fordulóban is kiemeltként várta ellenfelét, így amennyiben a montenegrói gárdát kiverik Bódi Ádámék, a lett Skonto Riga vagy az ír St. Patrick's Athletic következik.

A zöld-fehéreknek a Go Ahead Eagles után minden bizonnyal a bosnyák Zeljeznicar, Kantáéknak pedig a Vojvodina után a Buducnost Podgorica következik.