Premier League

Tíz meccs, amely sokkolta idén a fogadókat

Főszerepben a manchesteri csapatok, de felkerült a listára egy-egy Chelsea- és Arsenal-meccs is.

Ez az év sem múlt el számtalan meglepetés nélkül a Premier League-ben. Szakértők amúgy is ezt a bajnokságot tartják a topbajnokságok közül annak, amelyben a kicsiknek a legnagyobb esélye van a nagyok ellen. A PaddyPower összeszedett tíz mérkőzést, ahol nem éppen a papírforma érvényesült.

Manchester City-Burnley 2-2
Odds: 8.00

A Burnley együttesén az idény kezdetétől látszott, hogy a liga leggyengébb csapata, így ez a pontszerzés hatalmas bravúrnak volt mondható az újonctól. Hiába szerzett kétgólos előnyt félidőre a Manchester City, Boyd és Barnes kiegyenlítettek a második félidőben, ez pedig véget vetett Fernandinhóék hetes győzelmi szériájának.

Liverpool-Crystal Palace 1-3
Odds: 8.00

Tízezrek akartak elbúcsúzni az Anfield Roadon az utolsó hazai mérkőzését játszó Steven Gerrardtól. Mindenki azt várta, a Palace majd asszisztál a legenda megünnepléséhez, a londoniaknak ráadásul semmi tétje sem volt. A fantasztikus tavaszt abszolváló Palace gonosz vendégnek bizonyult, 1-0-ról fordítva 3-1-re nyertek az Anfielden.

Tottenham-West Brom 0-1
Odds: 8.00

Nagyon gyengén kezdte a bajnokságot a West Bromwich, négy meccsen két pont, ráadásul nem éppen a liga legjobb csapatai ellen. A szurkolók által sokat kritizált Alan Irvine nem is húzta sokáig a Baggies kispadján, 22 meccsen 5 győzelem és 11 vereség. Azonban az öt siker egyikét éppen a Spurs ellen aratták idegenben - az irodánál ezt 393 fogadó el is találta.

Chelsea-Burnley 1-1
Odds: 8.00

Annak ellenére, hogy az idény egyik nagy tutijának tűnt, igen feszült hangulatú, balhés találkozó lett belőle. Ebben persze tevékeny része volt Martin Atkinsonnak, akinek sikerült a videón látható szabálytalanságot követően Nemanja Maticot kiállítania, miközben Asley Barnes majdnem széttörte a hazai játékos lábát. Mourinho ezen kívül két tizenegyest is számon kért a játékvezetőn, de a két elszórakozott pont végül nem bosszulta meg magát. 160 fogadó találta el, hogy a Burnley pontot szerez a Stamford Bridge-en.

Everton-Crystal Palace 2-3
Odds: 8.00

Mindkét csapat nagyon gyengén kezdte a 2014/15-ös idényt, főleg az Everton szezonja volt igazi hullámvasút. Érdekesség, hogy a Palace végül úgy tudta begyűjteni a három pontot, hogy mindössze 25%-ban birtokolták a labdát.

Manchester United-Swansea 1-2
Odds: 8.50

A viszontagságokkal teli Moyes-szezon után és a jól sikerült felkészülési időszakot követően a United-szurkolók nagy reményekkel vágtak bele az új évadba. Sokan a Vörös Ördögök bajnoki címére is fogadtak, ám a kijózanító pofon rendkívül gyorsan jött. Az első három meccsen nem tudott nyerni Van Gaal gárdája, a Swansea ellen pedig hazai pályán buktak el rögtön a nyitányon.

Manchester United-West Brom 0-1
Odds: 10.00

A gyenge kezdés után azért valamelyest megemberelte magát a United a szezon második felére, de a zárás ismételten gyengén sikerült. Utolsó hat meccsükön öt pontot gyűjtöttek és május 2-án a WBA ellen hazai pályán szenvedték el zsinórban harmadik vereségüket, melyre még a Moyes-érában sem volt példa. Nem lehet azt mondani, hogy a szerencse világgá üldözte volna a MU-t ezen a meccsen, hiszen Olsson megpattanó szabadrúgása után Robin van Persie tizenegyest is hibázott. Érdekesség, hogy a fogadók egészen jó arányban találták el a meglepetést, hiszen minden negyedik játékos találta el a végeredményt.

Arsenal-Swansea 0-1
Odds: 11.00

Egyetlen csapat volt képes oda-vissza megverni idén az FA Kupa-győztes Arsenalt, a Swansea City. Ráadásul az Emirates-ben éppen akkor sikerült ez nekik, amikor ellenállhatatlan formában voltak Wenger fiai, hiszen 14 meccsen 37 pontot gyűjtöttek be, és az ezüstéremre is reális esélyük volt. Végül Bafetimbi Gomis videóbíró által megerősített fejesével nyertek a vendégek, melyre 1329 fogadó mert tippelni.

Liverpool-Aston Villa 0-1
Odds: 11.00

Hogy ez a Liverpool nem a tavalyi csapat, arra viszonylag hamar fény derült. Elsőként talán az Aston Villa elleni hazai vereség alkalmával látszott, hogy Rodgers gárdája hosszú idény elé néz, habár a birminghami csapat ellen amúgy sem megy hagyományosan a Poolnak. Hiába vetette be minden támadóját Rodgers, a gól elmaradt, a Villa pedig négy forduló után veretlenül állt a tabella második helyén. Más kérdés, hogy a Pool legyőzését követően Agbonlahorék a következő 23 meccsen mindössze 12 pontot szereztek.

Manchester City-Stoke City 0-1
Odds: 13.00

Jól kezdte a bajnoki címvédő a szezont - győzelem Newcastle-ben, majd a Liverpool ellen hazai pályán. Utána viszont minden fronton csalódást okozott a City, a bajnoki botladozások első állomása pedig a Stoke City elleni hazai vereség volt. Mame Biram Diouf gólját méltán tartják az év egyik legszebb találatának, hiszen a szenegáli saját tizenhatosáról indulva vette be Joe Hart kapuját.