Protipp

A tojáslabda a kedvence, de európai fociban is tarol új tippmesterünk

  • hatharom.com

A hatharom.com protipp rendszere újabb tippmesterrel bővül. Az alábbi interjúból megismerhetitek varint, aki a gyakornoki programból küzdötte fel magát junior szintre.

Protipp-rendszer történetében a negyedik tippmester vagy, aki a gyakornoki státuszból junior szintre emelkedett. Megtennéd, hogy pár szóban bemutatod magad a nagyközönségnek?

Varin: 27 éves vagyok, nemrég fejeztem be főiskolai tanulmányaimat. Ha minden jól megy, egy napon gyakorló közgazdász leszek, képzettségeim alapján valószínűleg az Európai Unióval kapcsolatos munkaterületen fogok dolgozni. Hosszútávú célom valahol külföldön dolgozni, mondjuk éppen Brüsszelben.

Amikor épp nem a fogadási kínálatot böngészed, akkor mivel ütöd el a szabadidődet? Mi a hobbid?

Varin: Leginkább a filmvilág, azon belül is a horror. Több neves hazai horrorblognak is írok/írtam, így amikor szabadidőm engedi ennek a hobbimnak hódolok előszeretettel. Ezen kívül nemrég szoros barátságot kötöttem a tenisszel, így a sport is minimális szinten megvan az életemben. Ezen kívül pedig amit minden fiatal csinál - buli, pia, csajozás :)

Mikor és hogyan ismerkedtél meg a sportfogadással, mennyi idődet veszi el ez a szenvedély?

Varin: Ahogy mindenki, én is a 120 meccses tippmix-étlappal kezdtem pályafutásomat. Néha az utolsó óráról ellógva vettem a helyi lottózó felé az irányt, hogy ott aztán összeállítsam a heti tuti tízes kombit. Aztán az online fogadóirodák megismerésével kinyílt előttem is a világ. Változó, hogy éppen mennyi időmet veszi el, de amikor dübörög az NFL-szezon, akkor bizony a péntek estém és a szombat délutánom nem ritkán rámegy az elemzésekre, ráadásul a szezonra való felkészülés sem néhány óra. De szerencsére időm jelenleg van dögivel, így tudok sokat foglalkozni az elemzésekkel.

A gyakornoki státuszban akadtak olyan hónapjaid, amikor 70-nél is több tippet vittél fel, a későbbiekben is hasonló mennyiség várható tőled? Volt ugyanis már arra példa, hogy valaki a protippbe kerülve változtatott a stratégiáján és negyed annyi tippet adott, mint korábban.

Varin: Amikor közeledik az európai topligákban a bajnokságok vége, bizony sok meccsre szoktam lecsapni. Hogy mást ne mondjak, az olaszos bundákat mindig kiemelt figyelemmel nézem, de a Bundesligát leszámítva mindegyik topligában kompetensnek érzem magam és az NB I-et is imádom, így van merítési lehetőség. Hogy mikor mennyi tippem lesz, azt nehéz előre megjósolni, de mivel az MLB-re is szoktam tippeket hozni, így várhatóan a nyári hónapok alatt is lesz bőséggel mit elemezni. Nyilván a 70-80 tipp egy hónapban nagyon extrém eset volt, de szerencsére akkor tényleg jól is ment a fogadás és sok jól fogadható esemény volt. Ráadásul sok az 1-2 egységes bátor tippem, nagy oddson, így olyan fogadások is várhatók tőlem, mint például első touchdown szerzője, esetleg csapat első gólszerző - nyilván csak óvatosan.

Több sportágban is pluszos a statisztikád, a legtöbb profitot a focival termelted, a későbbiekben erre fókuszálsz majd vagy továbbra is széles palettáról válogatsz?

Varin: Labdarúgás-baseball-amerikaifutball-jégkorong tengely köré épülnek majd a tippjeim, ez biztos. Olykor-olykor szívesen nézek rá a teniszre is, de a kézilabdában és a kosárlabdában nem vagyok igazán otthon, azokat meghagyom a kollégáknak.

Mi a titkod, hogyan tudsz a major ligákban hosszútávon is nyereséges lenni?

Varin: Megtaláltam a Bölcsek Kövét :) Viccet félretéve, nincs nagy titok, hosszú órák munkájával születik meg egy-egy tipp. Egyértelműen a kedvenc fogadásom az NFL-en belül a player specialsok, ezekre imádok fogadni, el is megy rájuk egy héten legalább 8-12 órám. Ezen kívül sok külföldi szakit figyelek, bújom a tengerentúli sajtót, naprakész vagyok a területeimen.

Van esetleg egy olyan nyeremény vagy bukás, amire különösen büszke vagy, illetve különösen fáj?

Varin: Szerencsére labdarúgó-világbajnokság csak három év múlva lesz, így várhatóan addig nem lépek bele akkora pocsolyába, mint tettem azt 2010-ben és 2014-ben. Dél-Afrikában Új-Zélandot, Brazíliában Costa Ricát száműztem a nullapontos csapatok közé. Nos, mindkét csapat veretlenül lehozta a VB-t. Szebb nyeremények? Igazából a longterm fogadásaimra vagyok mindig a legbüszkébb, ezekből kettőt a fórumba is beszúrtam. De úgy különösebben egyetlen meccset nem tudnék kiemelni.

Ahogy látjuk, az avatarodon egy igazi legenda, Alan Shearer látható. Newcastle United-szurkoló vagy esetleg az angol válogatottért rajongsz?

Varin: Régóta figyelem a labdarúgást, az első nagyobb torna, amibe belenéztem, az a '96-os Eb. No, és ki lett annak a gólkirálya? De nem, ennek ellenére nem szurkolok a háromoroszlánosoknak, habár a legelső focimezem egy 9-es volt, természetesen Shearer nevével ellátva. A Newcastle viszont valóban közel áll a szívemhez, talán a legelső csapat volt, amelynek elkezdtem szurkolni. Alan Shearer pedig minden idők egyik legjobb támadója - annyira egyszerű, de mégis eredményes volt az ő játékstílusa, hogy nem lehetett nem szeretni.

Evezzünk más vizekre. Melyik a kedvenc sportágad, illetve mi az, amiről azonnal elkapcsolsz, ha meglátod a tv-ben?

Varin: Amerikaifutball az örök és hatalmas favorit. Volt szerencsém játszani is néhány hónapig, így legalább minimális szinten át tudom érezni, hogy milyen, amikor vállvédőben és sisakban nekirontasz valakinek. Hú, még most is kiráz tőle a hideg... Szinte mindent megnézek a tévében, ha épp ráérek és nincs más érdemleges. A VB alatt kifejezetten megszerettem a snookert, de elnézegetem a gyeplabdát, a bringát, szóval szinte bármit. Azért csak szinte, mert az ilyen jégtánc, műkorcsolya, szinkronúszás és hasonlók azok, amelyekkel ki lehet üldözni a világból.

Van olyan esemény 2015-ben, amire különösen készülsz?

Varin: Az NFL-szezonra mindig nagyon készülök, mert bár rövid ideig tart, de azt érzem hazai pályának leginkább. Ezen kívül nem várok olyan kiemelten semmit sem, bár a nyári hónapokban azért én is vágom a centit, hogy jaj, mikor kezdődik már a mi drága kis NB I-ünk :)