Bajnokok Ligája

Madridi futballháború, szerb főszereplővel

  • Javi Moreno

Spanyolországban egy szerb, Olaszországban egy cseh spori került a főszerepbe a játékosok helyett. Előnyben a Juventus, kedvező helyzetben az Atlético Madrid.

Leszámítva Moya kapus nem tökéletes állapotát, nagyjából a szokásos csapattal lépett pályára az Atlético Madrid a Real elleni városi derbin. Griezmann csatártársa ezúttal a sérüléséből felépült Mandzukic volt, míg a Blancóknál ismét a kezdőben kapott helyet James Rodríguez.

Sokkal jobban kezdte a találkozót a Real Madrid, Gareth Bale révén pedig már tíz perc után vezetéshez juthatott volna a címvédő, ha Oblak nem védi a walesi támadó ziccerét. A Real nyomása a folytatásban sem lankadt, ráadásul a szerb Mazic játékvezető felfogása egyértelműen a vendégeknek kedvezett - szinte minden kisebb faultot lefújt a spori. Az első félidőben csak Oblak kapus fantasztikus formája mentette meg a hazaiakat attól, hogy ne kerüljenek 2-3 gólos hátrányba.

A második félidő aztán igen parázs hangulatban kezdődött. AZ 50. percben a tizenhatoson belül Sergio Ramos lekönyökölte Mandzukicot, de se tizenegyes, se kiállítás nem kísérte a cselekedetet - óriási játékvezetői hiba volt. Ahogyan az is, amikor néhány perccel később Carvajal nemes egyszerűséggel leütötte a horvát támadót, de a spori ezt sem vette észre. Igaz, Mandzukic sem maradt adós, egy ízben őt is le lehetett volna küldeni talán a pályáról. Nagyjából ilyen és ehhez hasonló jelenetek díszítették a második félidőt a helyzetek helyett, így nem csoda, ha a végeredmény 0-0.

Sajnálatos, hogy a játékvezető így tönkretette a meccset. Hihetetlen, hogy ilyen inkompetens, semmilyen tekintéllyel nem rendelkező sípmesterek fújhatnak a Bajnokok Ligájában.

[1942817] 2015-04-14 20:45:00 Atlético Madrid - Real Madridx;

A Juve-fanok legnagyobb örömére, Andrea Pirlo az utolsó pillanatokban mégis tudta vállalni a játékot, így visszakerült a csapatba az öreg zseni. Ezúttal azonban nem kezdett a másik rutinos róka, a Monaco klasszisa, Dimitar Berbatov.

A Juventus kezdett aktívabban, de hamar visszább vettek az iramból az olaszok, miután az egyik veszélyes Monaco-kontra után Ferreira-Carrasco ordító ziccerben hibázott. Az első félidő kifejezetten kiegyenlített játékot hozott, Juve-mezőnyfölénnyel, de nagyjából egyenlő számú veszélyes akcióval.

A fordulás után az Öreg Hölgy hamar megszerezte a vezetést egy jogtalannak tűnő büntetőből. Carvalho kaszálta el Moratát a tizenhatos előterében, ám a cseh játékvezető tizenegyest ítélt, Vidal pedig ezúttal nem hibázott. A folytatásban túl sok érdemleges nem történt, a Zebrák nem törték össze magukat az újabb gólért, a Monaco pedig nem tudott helyzetbe kerülni. Az 1-0-s végeredmény egyértelműen a Juventus esélyeit növeli. Visszavágók egy hét múlva.

[1942838] 2015-04-14 20:45:00 Juventus - Monacox;
Percről percre: BL_2015_04_14x