Premier League

Kiesési gondjai lehetnek a Southamptonnak

  • hatharom.com

A Southamptont 20 pontos levonás sújthatja az Angol Labdarúgó Szövetség, ha helybenhagyják a Vatikán kérését.

Korábban több cikkünkben is foglalkoztunk azzal, hogy vajon mire is lehet képes a Southampton az idei bajnokságban. Az idény eleji beharangozóban megírtuk, hogy amennyiben nem erősítik meg a csapatot (ezt később megtették), kiesési gondjaik lehetnek, majd év közben az alsóházba száműztük volna őket. A meglepően jó szereplésnek köszönhetően azonban 30 forduló elteltével 53 ponttal találjuk őket a Premier League hatodik helyén, ámde egy furcsa affér miatt akár kiesési gondjai is lehetnek Ronald Koeman csapatának.

premier-league-2014-2015

A válogatott szünet alatt robbant ki a botrány Angliában, hogy a Vatikán kifogást emelt a Soton becenevének névhasználati joga miatt. Mint ismert, a kikötőváros csapata 1965 márciusában vásárolta meg ötven évre a "Szentek" nevet a keresztény egyháztól, de ez 2015-ben lejárt, a Southampton pedig nem kérvényezte az FA-nél a nicknevük megváltoztatását.

Belső információk azonban tudni vélik, hogy többről van szó, mint puszta jogi vita, a balhé mögött valószínűleg Ferenc pápa áll, az ok pedig igencsak érdekes. Az angol csapat ugyanis nyáron szerződtette a Feyenoordtól azt a Graziano Pellét, akit kinézet magának a San Lorenzo is - amely csapat elkötelezett híve gyerekkora óta Ferenc pápa. Tehát valószínűleg nem a névhasználati jog adja a balhé hátterét, hanem a katolikus egyházfő így akar bosszút állni a Southampton csapatán.

Ha az Angol Labdarúgó Szövetség helybenhagyja a Vatikán kérését, Koemanéktól akár 20 pontot is levonhatnak, amivel még kiesési gondjaik is adódhatnak. A legtöbb fogadóiroda ugyan még nem kínál szorzót a Szentek kiesésére, hiszen matematikailag egyelőre biztonságban vannak, de sok víz fog még lefolyni a Teverén...

163919