EURO 2016

Alanyi jogon mehet a magyar válogatott az Eb-re?

Joseph Blatter szerdán tartott sajtótájékoztatót, melyben elmondta, néhány válogatott amolyan szerencsés vesztesként részt vehet a nagy tornákon - így a magyar csapat is ott lehet a franciaországi kontinenstornán.

Vasárnap este 0-0-s döntetlent ért el a magyar válogatott Görögországgal szemben. A remi ugyan valamelyest csökkentette az esélyeinket a kijutásra, mégis úgy tűnik, amolyan "szerencsés vesztesek" lehetünk, ha elbukjuk a pótselejtezőt. Joseph Blatter szerdai nyilatkozatából kiderül, hogy miért is.

"Egy olyan tervezet elfogadásán dolgozunk, amely lehetővé tenné a válogatottaknak, hogy amennyiben az előző három Európa-bajnokság vagy világbajnokság győztese ellen az utolsó meccsüket veretlenül vívták meg, úgy egy esetleges elbukott selejtezősorozat után is alanyi jogon ott legyenek a tornán. Ezt szeretnénk mindkét nagy viadalra kivetíteni, de az egyelőre még átgondolás alatt áll, hogy hogyan bővítsük ki a résztvevő csapatok számát" - nyilatkozta a FIFA elnöke.

A legutóbbi három Eb-győztese (Spanyolország kétszer és Görögország) ellen a magyar csapatnak jól sikerültek az előző találkozói, hiszen a görögökkel ugye most ikszeltünk, míg Spanyolországgal legutóbb 2002-ben játszottunk, akkor Raúl Tamudo és Miriuta László góljaival 1-1 lett a végeredmény.

[1667498] 2015-03-29 20:45:00 Magyarország - Görögországx;
157976