La Liga

Remek második félidei játékával nagyot lépett a bajnoki cím felé a Barcelona

  • Javi Moreno

A korai Barca-gól után a Real Madrid már az első félidőben a maga javára fordíthatta volna a találkozót, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a katalánok pedig a fordulás után okos futballal szerezték meg a három pontot.

Semmi meglepetés nem volt a két kezdőben, a Barcelona ugyanazzal a tizeneggyel futott ki a Real Madrid ellen, amellyel a Manchester Cityt legyőzték a Bajnokok Ligájában. A Real Madridnál pedig Luka Modric kezdett, mivel James Rodríguez még nem tudta vállalni a játékot.

Tíz percnyni masszív Barca-fölénnyel kezdődött a találkozó, amelyben a labdabirtoklás körülbelül 70-30 volt a katalánok javára, de a kezdeti nyomást kivédekezte a Real Madrid, az első hatalmas ziccert pedig éppen a vendégek alakították ki. A 12. percben Benzema ívelt az üresen álló Cristiano Ronaldóhoz, aki néhány lépésről a felső lécet találta telibe. Amikor már úgy tűnt, átvették a vendégek az irányítást, Messi szabadrúgása után Mathieu előzte meg Sergio Ramost, és szerezte meg a vezetést a katalánoknak (1-0). A 32. percben majdnem megduplázta az előnyét a Barca, de Neymar hatalmas ziccerben hibázott, a kontrából pedig egy gyönyörű Modric-Benzema-Ronaldo összjáték végén a portugál kiegyenlítette az állást (1-1). Feszült első félidőt láttunk, helyzet kevés volt, szabálytalanság, sárga lap és kakaskodás annál több. Érdekes, hogy a Barcelona vezető gólja után teljesen átvette a kezdeményezést a Real és inkább az ő második góljuk volt benne a levegőben.

Kicsit álmoskásan folytatódott a szünet után a derbi, de Luis Suárez felébresztette a katalán drukkereket. Dani Alves adott egy csodálatos labdát az uruguayi vámpírnak, aki a tizenhatoson belüle érve elgurította a labdát Casillas mellett, ismételten vezetéshez juttatva a Barcát (2-1). Ezúttal azonban nem tudott úgy felpörögni a Real, ahogy tette azt az első félidőben. A játékosok inkább egymás rugdosásával voltak elfoglalva, helyzetei pedig főleg a katalánoknak voltak - Neymar többször is eldönthette volna a találkozót. Az utolsó percekben a Barcelona nagyon okosan tartogatta a labdát, a Realnak egy Benzema-lövésen kívül esélye sem volt az újbóli egyenlítésre.

Nem volt kimagaslóan jó meccs, az El Clásicókhoz képest kevés volt a helyzet és a látványos akció, annál több a vita. A Realnak főleg az első félidő második felében lett volna lehetősége a maga javára fordítani a találkozót, a fordulás után viszont szinte felborult a pálya. A Barcelona győzelme teljesen megérdemeltnek mondható, négypontos előnyük pedig már nehezen tűnik behozhatónak a hátralevő tíz meccsen.

A számok tükrében
Barcelona   Real Madrid
51 Labdabirtoklás 49
17 Kísérletek 13
9 Kapu mellé 5
5 Kaput eltaláló 4
0 Kapufa 1
3 Lesek 1
7 Szögletek 10
9 Szabálytalanságok 14
5 Sárga lapok 6
60 Megszerzett labdák 47
75 Labdaeladások 93
[1778311] 2015-03-22 21:00:00 Barcelona - Real Madridx;
Percről percre: Barcelona-Real Madrid_03_22x