NB I

Joan Carrillo átvette a hatharom.com Év edzője díját

  • hatharom.com

A Videoton-Nyíregyháza mérkőzést megelőzően átadásra került a hatharom.com Év edzője díja, amelyet 2014-ben Joan Carrillo, a székesfehérváriak vezetőedzője érdemelt ki.

Fotó: Biró Zoltán - hatharom.com

Joan Carrillo, a Videoton spanyol trénere 2014-ben utcahosszal nyerte a hatharom.com Év edzője szavazását, ráadásul úgy, hogy csak nyár óta dolgozik Magyarországon. A székesfehérvári szurkolók körében nagy népszerűségnek örvendő szakember az őszi szezon során négy hónapon át tarolt, az NB I-es csapatkapitányok rendre őt választották a hónap legjobbjának. Elsöprő győzelméhez kétség sem férhetett, a 46 éves tréner remekül összerakta az előző szezonban szétesni látszó Vidit, irányításával szárnyalnak Nikolicsék.

A tavaszi szezon első hazai találkozója előtt személyesen adtuk át a díjat a rendkívül rokonszenves spanyol edzőnek, akinek ezúton is gratulálunk a győzelméhez. A Nyíregyháza elleni meccs a papírformának megfelelően sima hazai győzelemmel zárult. Miután az első félidő hajrájában a székesfehérvári alakulat egy szerencsés találattal feltörte az jól záró nyíregyházi védelmet, nem volt kérdéses a hazaiak sikere. A Vidi a második félidőben további két góllal terhelte meg Balogh János kapuját, így sima győzelemmel hálálta meg lelkes közönsége támogatását a listavezető (3-0). Idei első bajnoki győzelmével a Videoton megerősítette vezető helyét a tabellán, előnye kilenc pont a vasárnap a Honvéd otthonában pályára lépő MTK előtt.


Fotó: Biró Zoltán - hatharom.com

Az Év edzője díjról

A 2014-es győztes személye a havonta elért részeredmények összesítése után vált ismerté. A játékosokra bíztuk, milyen szempontok szerint döntenek, de mint a voksolásból kitűnik, az eredményesség nagymértékben befolyásolta a véleményüket. Mindig három nevet kértünk, a rangsor szerint az első 3, a második 2, a harmadik edző pedig 1 pontot kapott, ezeket összeadva, illetve havonta göngyölítve alakult ki a végső sorrend. A csapatkapitányokat kértük fel az értékelésre, de az sem volt baj, ha más adta le a neveket, a lényeg, hogy közös döntés szülessen. Fontos, hogy az adott együttes a saját vezetőedzőjét nem jelölhette. A hatharom.com az év folyamán rendszeresen publikálta az előző hónap szavazását, kiegészítve azt az adott periódus tabellájával, és mindig közöltük az összetett állást is. Joan Carrillo José Gomes után a második Videoton-tréner, aki elnyerte az Év edzője díjat.

[1767463] 2015-03-07 18:30:00 Videoton - Nyíregyházax; 
2015-03-06;212
2015-03-07;212
2015-03-08;212
nb-i-2014-2015