Spanyol foci

Így kell mesternégyest lőni 15 perc alatt

  • gradessaint

A rayós Alberto Bueno a Levantét keserítette, a 23. és a 38. perc között lőtt négyet. CR és Messi sem csinált még ilyet.

Aligha voltak túl sokan, akik úgy sakkoztak, hogy mindenképp le kell ülni a Rayo-Levante spanyol kiesési rangadó elé. Pedig nekik volt igazuk, olyat láthattak, amit jó ideje senki a spanyol foci történetében.

A rayós Alberto Bueno 1-0-ás hátrányban lendült bele igazán, az első félidő második felében negyedóra alatt négy gólt lőtt. Ebből az első három ráadásul klasszikus mesterhármas volt, előbb fejjel, majd jobbal és ballal is bevette a Levante kapuját.

Négy gólt egy meccsen idén még senki nem lőtt a spanyol bajnokságban, ilyen rövid idő alatt pláne nem. Bueno ebből a szempontból tehát Messin és CR-en is túlnőtt, tizenöt perc alatt meglőtte az összes szezonbeli góljának harmadát. Most 12-nél jár, ami igen komoly teljesítmény ahhoz képest, hogy néhány éve még komolyan leírták, kölcsönben az angol másodosztályt is megjárta.

A hőskori spanyol bajnokságban ketten is voltak, akik hét gólt lőttek egy meccsen  - az egyikük a magyar Kubala László volt a Barcában -, de azóta is akadt hasonlóra példa, mióta én követem a focit. Morientes például egyszer ötöt lőtt a Las Palmasnak, sőt, az is élénken bennem van, hogy ezek mellé egy büntetőt is sikerült kihagynia.

Az angol fociban Solskjaernek volt egy hasonlóan kifutott meccse, az MU triplázós szezonjában vágott négyet a Nottinghamnek. Az a csapat a PL történetének egyik leggyengébbje volt, de így is mindenkit sokkolt, hogy a 4-1-es vezetés után, a 83. percben beálló norvég 10 perc alatt négyet rámolt be nekik.