Bajnokok Ligája

Saját magát verte meg az Arsenal, de nagy bajban az Atlético Madrid is

  • Javi Moreno

Az esélytelenebbnek kikiáltott Monaco és Leverkusen remekül játszott, így meglepetésre előnnyel várhatják a visszavágót.

Örömteli hírrel kezdődött a Leverkusen-szurkolóknak az Atlético Madrid elleni BL-nyolcaddöntő odavágója. A középpálya oszlopos tagja, Lars Bender felépült sérüléséből, és neki is köszönhetően a németek igen intenzív első negyedórát produkáltak. Több helyzetet is kidolgoztak, egy ízben pedig Mario Mandzukic mentett a gólvonalról.

Teljesen megérdemelt a Leverkusen sikere

A fordulás után folytatódott a remek támadójáték mindkét részről. Izgalmas, látványos meccset láttunk, az első gólt pedig Bellarabi okos passzából Hakan Calhanoglu szerezte. Simeone azonnal váltott, átállt a háromcsatáros játékra Fernando Torres beállításával. A Kölyök be is talált Leno kapujába, de az asszisztens szerint kikanyarodott a labda Griezmann szögletét követően. Vitatható volt az ítélet. Rögtön utána megfogyatkozott a Madrid, igaz, itt egyértelmű volt, hogy Tiago megérdemelte a második sárgát.

Az utolsó negyedórában úgy tűnt, egyik csapatnak sem annyira sürgős. A Leverkusen az előny megtartására, az Atlético az újabb gól elkerülésére játszott - ebből következően sok érdekes nem történt a hátralevő percekben.  A németek meglepően jól játszottak, igazából a vendégekre nézve hízelgő az 1-0. A hátrány mellett Simeone dolgát nehezíti, hogy elvesztette Godínt és Tiagót is a visszavágóra.

[1877950] 2015-02-25 20:45:00 Bayer Leverkusen - Atlético Madridx;

Nagyon érdekes taktikát választott a Monaco az Arsenal elleni odavágóra. A hercegség csapata tíz emberrel védekezett, ugyanakkor legalább hattal támadott, amikor a helyzet úgy hozta. Ennek a sokat futós taktikának meg is lett az eredménye, az Arsenal nemigen tudott helyzetet kialakítani. Végül a Monaco bátor játékának ha nem is egy tudatosan végigvitt és felépített támadás végén, de meglett az eredménye. Kondogbia maradt meglepően üresen, távoli lövése pedig megpattant Mertesackeren és a hálóba vágódott.

Giroud a második félidő elején kétszer is betalálhatott volna, de a francia támadónak semmi nem jött össze. Bezzeg a Monacónak. Egy Arsenal-szöglet után óriási védekezési hibát követtek el az Ágyúsok, amit Dimitar Berbatov ki is használt. A kétgólos hátrány már aggódásra adhatott okot a hazaiaknak, a helyzetkihasználásuk pedig pláne. Giroud mellett Welbeck és Walcott is ziccert hibázott, odaát viszont minden kontra életveszéllyel kecsegtetett. A ráadás első percében Chamberlain szépített, de az utolsó szó Ferreira-Carrascóé volt.

Habár számtalan ziccert kihagyott Wenger csapata, az Ágyúsok egyáltalán nem játszottak jól. A Monaco minden téren felnőtt a feladathoz, és immáron komoly esélyesei a párharcnak, Chamberlain szépítő gólja ellenére is.

[1877958] 2015-02-25 20:45:00 Arsenal - Monacox;
Percről percre: BL_2015_02_25x