EURO 2016

Megvan a görögök új kapitánya

Megvan a magyar válogatottal azonos Eb-selejtezőcsoportban szereplő Görögország új szövetségi kapitánya. A hellén nemzeti csapatot ezentúl az uruguayi Sergio Markarian irányítja.

Sergio Markarian legutóbb a perui válogatottat irányította /Fotó:sport24.gr

Habár számos jelölt - köztük Détári Lajos - is szóba került a görög válogatott kispadjával kapcsolatban, végül egy olyan szakemberre esett a választás, akinek neve az európai focit kedvelőknek nem mond sokat. A 71 éves Sergio Markarian több dél-amerikai nagycsapatot is irányított már pályafutása során - Cerro Porteno, Libertad, Cruz Azul -, a 2000-es évek közepén pedig a Panathinaikosz és az Iraklisznál is dolgozott vezetőedzőként. Szövetségi kapitányként is van már tapasztalta, hiszen Paraguay-t két ízben (1992-93 és 1999-2002), míg Perut az utóbbi négy évben irányította.

"Ha egy olyan felelősségteljes munkára kérnek fel, mint egy nemzeti válogatott irányítása, az óriási megtiszteltetés a számomra. Szeretnék köszönetet mondani a szövetségnek, amiért rám esett a választása. Nehéz helyzetben vagyunk, de hiszek a munkámban és a görög játékosokban. Együtt képesek lehetünk megvalósítani a céljainkat, kezdésnek a magyarok elleni mérkőzéssel" - nyilatkozta székfoglalójában az uruguayi mester, akiről több korábbi válogatott játékos, így Georga Karagunisz vagy Antoniosz Nikopolidisz is elismerően beszélt.

Mint ismert, a görög válogatott botrányosan gyengén teljesített idáig a selejtezőcsoportban, így Claudio Ranierinek idő előtt kellett távoznia Athénból. A hellén válogatott mindössze egy pontot szerzett az eddigi fordulókban, amely az F-csoport utolsó helyén áll. A legközelebbi tétmeccsre március 29-én, Budapesten kerül sor.

A március 29-én esedékes találkozó tétje óriási, hiszen ha elkerüljük a vereséget, a görög gárda kiesik a versenyfutásból, így előzetesen a csoport legnagyobb favoritjának tartott riválistól már nem kellene a hajrában tartani. A magyar válogatott tavaszi győzelme 2.45-ös szorzón fogadható a   -en. 

157976
[1667498] 2015-03-29 20:45:00 Magyarország - Görögországx;