Spanyol foci

Fejben elfáradt a Real Madrid?

  • hatharom.com

Egy városi derbit soha nem jó elveszíteni, különösen nem 4-0-ra, de a Real Madridnak aztán tényleg nem jött jókor ez az óriási pofon.

Megjelentek az első repedések a Real Madrid tökéletesnek tűnő gépezetén (?), az Atlético Madrid ellen elszenvedett történelmi jelentőségű vereség újabb indulatokat hozott a felszínre. A Mourinho-érában nem volt szokatlan, hogy a királyi gárdával kapcsolatban belső konfliktusokról és morális krízisekről cikkezett a sajtó, ám Carlo Ancelotti színre lépésével ezek a dolgok elhaltak, a csapat öltözője pedig a nyugalom szigetévé vált. Egészen idáig.

Már eleve a 2015-ös évre való ráfordulás sem volt zökkenőmentes, hiszen miután a csapat megnyerte a klubvilágbajnokságot és új spanyol rekordot állított fel, a játékosoknak a pihenés helyett bemutatómérkőzést és és számos PR-fellépést kellett letudniuk, így a profi sport világában rendre hangoztatott regeneráció terén komoly hátrányok érték a királyiakat. A ki nem használt téli pihenőről visszatérve a Real rögtön rangadót veszített a Mestallában, majd három nappal később kikapott a Calderónban is, így  gyakorlatilag az őszi szezont "agyonnyerő" csapatot pillanatok alatt visszarántották a földre. A kupából való búcsú sem tett jót a lelkeknek, azt követően pedig szemmel láthatóan a pályán is megváltozott a csapat teljesítménye. A Getafe és a Córdoba elleni meccseken már igen szenvedősre vette a figurát a Madrid, Cristiano Ronaldo durva és felesleges szabálytalansága pedig tovább sújtotta a csapatot. A blancók a két meccsre eltiltott portugál nélkül ugyan legyőzték a Sociedadot és a Sevillát is, ám a játék minősége elmaradt az őszitől, ráadásul több alapember is kidőlt a sorból.

És ez így már sok volt. Egy frusztrált Ronaldo, megsérülő Pepe és Sergio Ramos, eltört lábú James Rodríguez - csupa-csupa baljós előjel, ami után a 100 százalékosan koncentráló és sikerre éhes Atlético Madrid feltörölte a padlót a gazdag városi vetélytárssal.

Real Madrid#esp-real_madrid

Ronaldo és James a kolumbiai énekessel / instagramm

Ismerve a klub hagyományait, már önmagában ez a 4-0 elegendő lehetne ahhoz, hogy kibillentse az egyensúlyából Ancelotti szinte tökélyre fejlesztett együttesét, ám a találkozó után történtek újabb lökéshullámot generáltak.

Cristiano Ronaldo nem túl szerencsés időpontban, az elbukott derbi után tartotta szülinapi buliját, lévén a portugál szupersztár csütörtökön töltötte be 30. életévét. Az élet egy vereség után sem áll meg, így ebben azért még nem látunk sok kivetnivalót, ám a dolog mégsem úgy sült el, ahogy azt Ronaldóék szerették volna.

A problémák ott kezdődtek, hogy a mulatságra csak néhány szerencsés volt meghívva a csapatból, így Ronaldo baráti köre - Pepe, Coentrao, Marcelo - mellett csupán James, Navas, Modric és Khedira volt jelen a bulin. Erre még rátett egy lapáttal, hogy a meghívott sztárvendég bőszen posztolgatta a közös fotókat a sztárokkal és a buliról, a megörökített képsorokon pedig nyoma sem volt a letörtségnek vagy megbánásnak, a képek tanúbizonysága szerint a játékosok remekül érezték magukat.

Több se kellett, a szurkolók körében nyomban kiverte a biztosítékot CR7 bulija, és hasonlóan felháborodott állapotba került a "cséká" Iker Casillas és Sergio Ramos is. A két spanyol kérdőre is vonta a portugált, amiért nem tartotta titokban az ünneplést, ám Ronaldo ügynöke szerint ügyfele nem tehetett semmiről, igazából el sem akart menni, de végül megtette, mert nem akart kitolni a meghívott vendégekkel.

Hogy mennyi igazságtartalma lehetett Jorge Mendes szavainak, azt döntse el mindenki maga, de az biztos, hogy Casillas és Ronaldo kapcsolata nem lett mélyebb ezen a hétvégén. A spanyol tv-sek kiszúrták, hogy Ronaldo az első gólnál hibázó portásra igen mérges lett, és teátrális mozdulatokkal próbálta csapattársa tudtára adni, hogy bizony nem elégedett a látottakkal...

Szóval megint Ronaldo körül forog a világ, aki az Aranylabda-átadó óta mintha elvesztette volna a fonalat. Hogy mitől ennyire feszült és frusztrált mostanában a portugál, azt pontosan nem lehet tudni, talán a barátnőjével való szakítás, talán a fáradtság az oka, de az tisztán látható, hogy CR7 most letért az útról. Ja, és az sem mellékes, hogy Lionel Messi eközben újra régi önmagát idézi, ontja a gólokat és az asszisztokat, a spanyol góllövőlistán pedig nyoma sincs a kétszámjegyű különbségnek, hiszen immáron csak öt találatra van a portugáltól.

A hétvégén Ronaldo választ adhat a kérdésekre, az újonc Deportivónál ideálisabb ellenfél nem is következhetne. Ősszel a Riazorban hármat gurított neki.

[1778259] 2015-02-14 18:00:00 Real Madrid - Deportivo La Corunax;
165952
8812#00