La Liga

Ha kikapunk a Realtól, akkor is lehetünk még bajnokok - Godín

  • Javi Moreno

Az Atlético Madrid hátránya tíz pont lehet, ha vereséget szenved szombaton a fővárosi derbin. Diego Godín szerint azonban még ekkor sem kellene lemondaniuk álmaikról.

Szerda este sikerrel vívta meg elmaradt bajnoki találkozóját a Real Madrid a Sevilla ellen. A Galaktikusok előnye ezzel már négy pont a Barcelona és hét az Atlético Madrid előtt. Így ha a hétvégi fővárosi derbin is nyerni tud Carlo Ancelotti alakulata, akár végleg leszakíthatja a bajnoki címvédőt. Diego Godín, az Atléti hátvédje szerint azonban akkor sincs veszve semmi, ha vereséget szenvednek a Real ellen.

"Akkor sem kell elbúcsúznunk bajnoki álmainktól, ha vereséget szenvedünk. Jó csapatunk van, motiváltak is vagyunk, képesek vagyunk ledolgozni a hátrányunkat, és ha esetleg kikapnánk, akkor sem változtatnánk a céljainkon. A La Liga fantasztikusan kiegyenlített bajnokság, korai lenne bármelyik csapatot is leírni. Természetesen nem mi vagyunk az esélyesek, egy ilyen derbin tényleg nem számít semmit sem, hogy az előző találkozókat ki nyerte, igazi 50/50 párharc" - utalt az uruguayi védő arra, hogy a Spanyol Kupában kiütötték a Real Madridot az előző körben.

A Matracosokat korábban is sok kritika érte játékstílusuk miatt, amik csak felerősödtek a Barcelona elleni kupavisszavágó után, amelyen Gabi és Mario Suárez piros lapot kapott, Arda Turan pedig nemes egyszerűséggel cipőjét az egyik partjelző felé hajította. Godín azonban nem gondolja, hogy lenne alapja ezeknek a vádaknak: "Dehogy vagyunk erőszakosak vagy durvák. Folyton ezt halljuk, de ez egyszerűen nem igaz. Évek óta versenyben vagyunk a különböző sorozatokban, amit elértünk, az pedig kemény munka és remek forma eredménye. Igen, erőteljes futballt játszunk, de semmiképpen sem erőszakosat."

Az Atléticónak nem lesz könnyű dolga szombat délután a Real ellen, hiszen Cristiano Ronaldo visszatérhet Ancelotti együttesébe. Ugyanakkor a Sevilla ellen súlyos sérülést szenvedett James Rodríguez és kidőlt Sergio Ramos is. Ennek ellenére a fogadóirodák a listavezetőt látják lényegesen esélyesebbnek.

[1778248] 2015-02-07 16:00:00 Atlético Madrid - Real Madridx;
2015-02-06;87
2015-02-07;87
2015-02-08;87
2015-02-09;87
165952