Átigazolás

A Chelsea durrantotta a legnagyobbat

Hétfő éjfélkor lezárult a téli átigazolási piac, az utolsó órákban pedig szokás szerint egymást érték a bejelentések. Mi most a teljesség igénye nélkül összeválogattuk az utolsó 24 óra jelentősebb átigazolásait.

Cuadrado a téli átigazolási szezon legnagyobb fogása / chelseafc.com

Ahogy azt várni lehetett, a Chelsea-nek sikerült végül leigazolnia a Fiorentinától a kolumbiai Cuadradót, akiért a Transfermarkt szerint 30 millió fontot fizettek a Kékek. José Mourinhóék kölcsönbe odaadták a violáknak az egyiptomi Mohamed Salah-t, és 28 millió fontért elpasszolták a Wolfsburgnak André Schürrlét.

Aktívnak bizonyult az olasz bajnoki címért zajló versenyfutásban egyre inkább lemaradó Roma is, amely 13 millióért megszerezte a CSZKA Moszkvától az orosz gólkirály Seydou Doumbiát és a Cagliaritól Victor Ibarbót.

Ahogy arról korábban bloggerünk is beszámolt, elhagyta a Manchester Unitedet a skót Darren Flethcer, aki közel 350 meccset húzott le a Vörös Ördögöknél, a középpályás a West Bromwich Albionban folytatja pályafutását. Eladta egyik legjobb játékosát a Norwich City, az északír Kyle Lafferty a Premier League helyett ezentúl Törökországban, a Rizesporban rúgja a labdát.

Kölcsönvette az Everton a Tottenhamtól az angol válogatott Aaron Lennont, az Inter pedig a Newcaslte-től Davide Santont. Visszatért a Juventushoz Alessandro Matri és a Sampdoria kedvéért elhagyta az Intert Federico Bonazzoli.

A Benfica Enzo Perez után egy másik kulcsjátékosát is elpasszolta, Filip Djuricsics az angol PL meglepetéscsapatának számító Southamptonhoz szerződött. A teljes listát itt böngészheted át!

Az átigazolási piac utolsó jelentősebb igazolásai
Játékos Honnan Hova Mennyiért (font)
Cuadrado Fiorentina Chelsea 30 M
Mohamed Salah Chelsea Fiorentina kölcsön
André Schürrle Chelsea Wolfsburg 28.16 M
Seydou Doumbia CSZKA Roma 12.67 M
Davide Santon Newcastle Inter kölcsön
Darren Fletcher Man.United WBA ingyen
Arron Lennon Tottenham Everton kölcsön
Filip Djuricic Benfica Southampton ?
Rolando Porto Anderlecht kölcsön
Kyle Lafferty Norwich Rizespor ?
Tomas Necid CSZKA Zwolle ingyen
Marco Boriello Roma Genoa ingyen
Alessandro Matri Milan Juventus ingyen
Federico Bonazzoli Inter Sampdoria 4 M
Victor Ibarbo Cagliari Roma 2.2 M
Felipe Santana Schalke Olimpiakosz ingyen

A januári átigazolási időszak legdrágább igazolásai