Australian Open

Wawrinka űrtenisszel elődöntős, Djokovics és Serena is simázott

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság szerdai játéknapján mindkét nemnél kialakultak az elődöntős párosítások.

A felső ági negyeddöntők sem hoztak igazán szoros csatákat a férfiak versenyében. A nap rangadóján a címvédő Stan Wawrinka és az ötödik kiemelt Kei Nisikori mérte össze tudását. Ez a derbi a tavalyi US Open negyeddöntőjük visszavágója volt, akkor New Yorkban egy maratoni hosszúságú meccset vívtak, melynek a végén a japán teniszező örülhetett. Ezúttal esélye sem volt a továbbjutásra, no nem azért, mert rosszul játszott, hanem mert a svájci riválisa űrtenisszel rukkolt elő. Fonák és tenyeres oldalról is elképesztően ütött Wawrinka, és e mellé még az adogatása is pazarul működött. Nem csoda, hogy villámgyorsan kétszettes előnyre tett szert. A harmadik felvonás szorosabb csatát hozott, végig fej-fej mellett haladtak. A rövidítés érdekesen alakult, ugyanis a svájci 6-1-re vezetett, ám Nisikorinak mind az öt meccslabdát sikerült hárítania. Egy rossz ejtésnek köszönhetően viszont ismét Wawrinkánál volt az előny, aki a hetodik lehetőségét már nem hagyta kihasználatlanul.

Az utolsó férfi negyeddöntőben a világelső Novak Djokovics és a nyolcadik kiemelt Milos Raonic lépett pályára. A kanadai nem túl jó előjelekkel várta a meccset, hiszen korábban soha nem győzte még le Djokovicsot. Ezúttal sem sikerült meglepetést okoznia, egy szettben tudott ellenfele lenni a szerb klasszisnak, igaz, a játszma megnyeréséhez akkor sem került közel. A háromszoros bajnok koncentráltan, okosan és kevés hibával teniszezett, így mindössze 2 órára volt szüksége a továbbjutáshoz.

Australian Open, férfiak - negyeddöntős eredmények
Stan Wawrinka (4) – Kei Nisikori (6): 6-3, 6-4, 7-6
Novak Djokovics (1) – Milos Raonic (7): 7-6, 6-4, 6-2

A hölgyeknél egy amerikai házirangadóval vette kezdetét a szerdai játéknap. A 34 éves Venus Williams a nála 15 évvel fiatalabb Madison Keysszel nézett farkasszemet. Keys pályafutása első Grand Slam negyeddöntőjében lépett pályára, de az idegesség egyáltalán nem látszódott a teniszén. Jól kezdte a meccset, tartotta a lépést rutinosabb ellenfelével, majd a játszma hajrájában kétszer is brékelni tudott, amivel szettelőnybe került. A második felvonásban többször is ápolni kellett, viszont még nem 100 százalékos állapotban is visszajött dupla brékhátrányból. Fordítania azonban nem sikerült, így következhetett a döntő szett. Venus kezdett jobban, 3-1-re lépett meg, ezt követően viszont teljesen szétesett az adogatása és a játéka, zsinórban háromszor brékelte őt Keys. A fiatal amerikai így Petra Kvitová után egy újabb nagy skalpot gyűjtött be, hatalmas élmény volt számára ez a meccs, hiszen Venus miatt kezdett el teniszezni, vagyis a példaképét ütötte ki.

A másik női mérkőzés közel sem hozott ilyen izgalmakat. A világelső Serena Williams játszi könnyedséggel verte a tavalyi döntős Dominika Cibulkovát. A szlovák lány alapvetően nem játszott rosszul, viszont nem tudott mit kezdeni az amerikai nagy adogatásaival, illetve foghatatlan returnjeivel. Serena sima továbbjutását tippmesterünk is megjósolta!

Australian open, nők - negyeddöntős eredmények
Madison Keys – Venus Wiliams (18): 6-3, 4-6, 6-4
Serena Williams (1) – Dominika Cibulková (11): 6-2, 6-2

Jól napot zártak a junior versenyzőink. A lányoknál Gálfi Dalma 7:5, 7:5-re legyőzte a párospartnerét, az orosz Anna Blinkovát és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A fiúk páros versenyében Valkusz Máté a német Louis Wessels oldalán 7:6, 6:2-es győzelmet aratott a Renta Tokuda/Jumpei Yamasaki japán duó ellen.  

Tenisz-tippekért látogass el a Protipp-rendszerünkbe!
  • Pro
    Cesc18
    2015. január 27., Kedd 15:35
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Game hendikep: Serena -5
    • Odds:1.66
    • Eddig éri meg:1.55
    • Tét:6
    • INDOKLÁS:

      Serena eddig minden meccsén elég hullámzó teljesítményt nyújtott, általában volt egy rossz szettje, amit két esetben még így is megnyert. Amikor viszont elkapja a gépszíj, akkor nem lehet vele mit kezdeni, három játékosnak is kiosztott egy 6-0-át. Az előző körben a nagy ütő Garbine Muguruza ellen nagyot kellett harcolnia, de végül a fiatal spanyol lányt is megtörte. Cibulková Muguruza egy gyengébb kiadása, legalábbis ami az adogatást és az ütőerőt illeti. A szlovák lány szervagémjein komoly nyomás lesz, hosszútávon ezzel aligha fog tudni megbirkózni. Négyszer találkoztak eddig, egy szettet tudott nyerni, a többi alkalommal simán kikapott az amerikaitól. Hiába van jó formában Cibulková, a játéka kevés ahhoz, hogy legyőzze Serenát, és miután a világelső rendre hoz egy darálós szettet, ahol lepüföli az ellenfelét a pályáról, így véleményem szerint a -5-ös hendinek is ülnie kell, akár még egy elveszített játszmával is (pl. 4:6, 6:4, 6:0)

    • Eredmény:

      6:2, 6:2

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.96