Manchester United

Van Persie megsérült, pihennie kell

Megsérült a Southampton (0-1) ellen mérkőzésen Robin van Persie, aki így nem tud részt venni a FIFA zürichi gáláján.

Van Persie klasszikussá vált fejese is az esélyesek között az év góljáért folyó harcbann / fifa.com

Louis van Gaal kezdőként számolt a vasárnapi rangadón a holland támadóval, aki 8 bajnoki góljával a házi góllövőlista élén áll Wayne Rooney-val egyetemben. A 31 éves csatárt azonban egy óra játék után le kellett cserélnie a szakvezetőnek, miután fájdalmat érzett a bokájában.

A manchesteri klub egyelőre nem adott ki hírt van Persie állapotáról, ám a játékos Twitter-oldalán közölte, sérülése miatt nem tud elutazni a FIFA hétfői, zürichi gálájára, a díjátadót otthon nézi majd Ruud Gullittal.

Van Persie-nek ugyan az Aranylabda elnyerésére ugyan nincs esélye, de az év legszebb gólja címért versenyben van. A 2014-es Puskás-díjért hárman maradtak versenyben: van Persie mellett James Rodríguez és Stephanie Roche is a jelöltek között van.

A Vörös Ördögök háza táján remélik, hogy a holland sérülése nem súlyos, hiszen a hétvégén a QPR otthonában szüksége lenne van Persie játékára. A United a Sotontól elszenvedett vereség után lecsúszott a negyedik helyre, és az Arsenal egy pontra megközelítette.  A QPR ellen viszont nagyon megy a Manchester Unitednek, a két csapat utolsó öt meccsét egyaránt megnyerte, legutóbb szeptemberben 4-0-s győzelmet aratott az Old Traffordon. A   -nél 1.60-as szorzót kínálnak a vendégek győzelmére.

[1724198] 2015-01-17 16:00:00 Queens Park Rangers - Manchester Unitedx;
[1724198] 2015-01-17 16:00:00 Queens Park Rangers - Manchester Unitedx;
premier-league-2014-2015