Válogatás

Pénz? Csillogás? Pazarlás!

Sztársportolónak sztárgázsi jár, de az átlagember számára felfoghatatlan pénzeket kereső példaképek bizony olykor átesnek a ló másik oldalára. Alábbi válogatásunkban erre kerestünk példákat.

Danny Granger

A 31 éves kosaras 2005 és 2014 között kilenc évet húzott le az Indiana Pacers csapatában, ez idő alatt pedig szép kis vagyonra tett szert. Granger extravaganciája egy saját denevérbarlangban csúcsosodott ki, amelyhez a Batman-filmek adtak számára ihletet. A Christian Bale-filmekből vett pár ötletet, például egy bejárót az alagútban, ami világít, ha ráhajtanak. A parkolót viszont kevés helyből megoldotta, mivel a tolatást kiiktatta, a mozikban látott kör alakú parkoló ugyanis forgatható, így mindig menetirányba állítható.

LeBron James

Napjaink első számú kosarassztárja egy tavaly előtti négynapos kínai turnéra saját DJ-t vitt magával, aki hotelszobájában éjjel-nappal pörgette a lemezeket. Mi ez, ha nem a királyság jele?

Micheal Jordan

Jordan egy alkalommal 30 millió dollárt veszített egy magánrepülő-vállalkozás miatt. A kisgépet Carolina-kék festése mellett az "AirJordan" logó is díszítette. A biznisz végül befuccsolt, de Jordannek így sincs oka az aggodalomra, hiszen még mindig közel 80 millió dollárt keres évente, holott több, mint egy évtizede felhagyott az aktív sporttal.

Cristiano Ronaldo

A Real Madrid aranylabdás nagymenője közismerten szereti a luxust, az autócsodákért pedig különösen rajong. A portugál szupersztár gyűjteményében többek között egy Lamborghini Aventador ($318,000), egy Phantom Rolls-Royce ($400,000), egy Ferrari 599 GTO ($385,000) és egy Bugatti Veyron ($1,700,000) is található, de összesen több mint 20 kocsija van, ami több millió dollárt ér. Aranyos kis garázs lehet...

Vince Young

A kétszeres Pro Bowl-győztes Vince Young 2006-ban újonc létére 26 millió dolláros szerződést kapott, és bizony a hirtelen jött gazdagsággal nem is nagyon tudott mit kezdeni. Az amerikai sajtóban számos sztori és pletyka terjengett a játékos rongyrázásáról, de az egyik legemlékezetesebb az volt, mikor 2007-ben Houstonból Nashville-be kellett utaznia. Young nem lehetett valami barátkozós kedvében, mert elhatározta, hogy inkább egyedül repül, ezért megvette mind a 130 jegyet a Southwest Airlines menetrend szerinti járatára, amiért potom 20 ezer dollárt fizetett.

Floyd Mayweather

Vannak olyan sztársportolók, akik nem szeretnek hivalkodni vagyonukkal, de Floyd Mayweather nem ilyen. Az amerikai bokszfenomén rendszeresen megosztja rajongóival élete történéseit, és bizony nem rejti véka alá, hogy szereti (szórni) a pénzt. Közösségi oldalai telistele vannak képes bizonyítékokkal, luxusautóktól kezdve a háremhölgyeken át a milliós fogadásokig minden megtalálható, így nehéz is kiválasztani egy-egy arcpirító költekezést. A tavalyi karácsony viszont emlékezetes maradt, legalábbis feleségének, Shantel Jacksonnak, akit egy 16 millió dolláros - közel négy milliárd forintos - nyaklánccal ajándékozott meg a Jézuska...

Tiger Woods

Az elmúlt 1-2 évben Tiger Woodsra rájárt a rúd, magánéleti válsága ugyanis a karrierjére és a pénztárcájára is hatással volt, ám a golfsztárnak azért így is marad, mit a tejbe aprítani. Woods 2011-ben 60 millió dollárért vásárolt egy kúriát a floridai Jupiter-szigeten, ahol nyugodtan kipihenheti fáradalmait. A kastélyhoz tartozik két tó, egy 100 láb hosszú úszómedence, búvármedence, egy 5700 négyzetméteres golfpálya, golf-edzőterem és még számos egyéb apróság...

Gilbert Arenas

Gilbert Arenas jelenleg csapat nélkül tengődik, legutóbb a kínai Sanghaj Sharks csapatában pattogtatott. A 32 éves kosaras a nagy reményű tehetségek közé tartozott, de botrányai miatt nem tudta befutni azt a karriert, amit jósoltak neki. Ennek ellenére anyagilag nem áll rosszul, köszönhetően a 111 milliós szerződésnek, amelyet még 2003-ban a Washington Wizards csapatával kötött. És hogy mire költi a sok zöldhasút egy olyan rosszfiú, mint Arenas? Például házi állatokra. 2013-ban Gilbertünk havi 5000 dollárt költött cápái kajájára, és további 1500 dollárt fizetett a gondozásukért.

Joe Johnson

A hétszeres All Star-kosaras Joe Johson nemcsak a parketten tehetséges, hanem a pénz esztelen költésében is. A Brooklyn sztárjának mániája a cipő, állítólag mintegy 1000 darabnál is több lábbeliből álló gyűjteménye van, melyet egy speciális "gardróban" tart. Szabályozott hőmérséklet, ujjlenyomatos biztonsági zár, tükrözött mennyezet, de van még benne ágy, tv és egy kosárpalánk is, ha netán próbálgatás közben unatkozna...

Kobe Bryant

Azt mindenki tudja Kobe Bryantről, hogy a világ valaha volt egyik legjobb kosarasa - nemrégiben például megelőzte Michael Jordant az NBA-örökrangsorában -, de azt már kevesebben, hogy óriási pezsgő fanatikus.

A buborékos nedűvel kapcsolatban akad is egy sztori még 2007-ből, amikor Kobe és felesége, Vanessa egy nightclub nyitóbulijára volt hivatalos Las Vegasba. Bryant itt összefutott a pókerprofi Antonio Esfandiarival, aki nyomban rendelt is két üveg Cristal-t - palackonként 1400 dollárért. Kobe-nak se kellett több, azonnal rendelt ő is, öt üveggel, ugyanabból a fajtából. Esfandiari ekkor emelte a tétet, és újabb 10 palackot rendelt, ám Bryant ezt sem hagyta annyiban, és még 15 üveggel kért ki. Végül 21 ezer dollárt (6 millió forintot) fizetett a pezsgőkért, és anélkül távozott a helyről, hogy egyetlen kortyot is ivott volna belőle.