Átigazolás

Az Arsenal történetének legrosszabb igazolásai

  • Javi Moreno

Lett, litván, libériai, orosz, ukrán, elefántcsontparti, japán, horvát, mexikói és spanyol játékost is találunk az Arsenal átigazolási "dicsőséglistáján".

Maroune Chamakh - A francia Girondins Bordeaux-ban futószalagon jöttek tőle a gólokat a marokkói támadó, Angliában viszont csak ritkán keseríti a kapusok életét. 117 meccsen csupán 21 gólja van a ködös Albionban.

Pascal Cygan - 28 évesen került az Ágyúsokhoz, de nem volt épp a legjobb vétel. 2004-ben bajnoki címet szerzett a csapattal, inkonzisztens játéka miatt azonban a szurkolók nemigen szerették.

Sebastian Squillaci - 2010-ben szerezte meg őt az Arsenal, de gyenge játéka miatt Per Mertesacker hamar kiszorította őt. 23 meccset játszott csupán, mielőtt Spanyolországba távozott.

Philippe Senderos - A Real Madrid ajánlatát utasította vissza, hogy Wenger csapatában játszhasson, de ő sem volt megoldás a védőgondokra. A piros lapokat is előszeretettel gyűjtögette.

Francis Jeffers - 8 millió fontért érkezett az Evertontól, és amellett, hogy nem találta góllövő cipőjét, még a fizikai állapotával is gondok voltak. 22 meccsen négy gólt szerzett, majd tavaly, 32 évesen visszavonult. Válogatottbeli statisztikája azonban tökéletes: egy meccs, egy gól!

Junichi Inamoto - A szurkolók szerint csupán marketingfogás volt a szerződtetése, amit bizonyít az is, hogy négyszer kapott játéklehetőséget a japán játékos.

Nicklas Bendtner - Lord Bendtner, a dán herceg, Big Nick - mindenhogyan jelenség a dán játékos. Csak 2014-ben vált meg tőle az Arsenal végleg, előtte kölcsönben szerepelt Angliában és Olaszországban. Wenger remélte, hogy a következő Thierry Henry lesz. Ha fantasztikus góllövő nem is, de egy igazi egyéniség lett.

Eduardo - Az ő története inkább balszerencsés, mintsem vicces. Nem indult rosszul a karrierje Londonban, de egy lábtörés következtében egy éven keresztül csak a partvonalon túlról figyelhette társait. A Sahtar Donyeckben már jobban játszott, jelenleg pedig Brazíliában vezet le a dél-amerikai születésű, de horvát válogatott támadó.

Park Chu-Young - Furcsa körülmények között igazolták le, amikor már úgy volt, hogy a Lille játékosa lesz. Alig játszott az Arsenalban, de hivatalosan csak 2014-ben adták őt el.

Andre Santos - 7 millió euró volt az ára, de nemigen szolgálta meg a vételárát. Három év alatt csak 25 meccs jutott neki, majd hazatért Brazíliába.

Igors Stepanovs - Nem sok lett játékos mondhatja el magáról, hogy bajnok lett a Premier League-ben, de Stepanovs igen. 17 meccs jutott neki, majd Svájc felé vette az irányt.

Amaury Bischoff - Egyetlen meccs jutott a 2008-ban igazolt portugál középpályásnak.
Tehetségéről mindent elmond, hogy jelenleg a német harmadosztályban játszik.

Kaba Diawara - '99-ben érkezett, szintén Bordeaux-ból. Három meccs alatt egyszer sem talált be, így az angliai kaland csúfos véget ért.

Oleg Luzsnij - 31 évesen került az Arsenalhoz, ahogy Senderosnak és Stepanovsnak, neki is van bajnoki címe. Négy esztendő alatt 75 meccsen lépett pályára, majd 2005-ben visszavonult az ukrán válogatott védő.

Carlos Vela - A mai napig sajnálják Londonban, hogy Vela nem vált be náluk. Hat évig volt Wenger játékosa, de sokat nem játszott. 2012-ben került a Real Sociedadba, ahol viszont régi fényében tündököl.

Richard Wright - David Seamen pótlására igazolták, de nagyon gyorsan harmadik számú kapus lett. 12 hónap után távozott, jelenleg pedig a Manchester City portása Hart és Caballero mögött.

Tomas Danilevicius - 2000-ben érkezett, de csak három meccsen szerepelt. A litván játékos utána végigjárta egész Olaszországot, majd 2014-ben visszavonult.

Mikael Silvestre - A Manchester Unitednél nagyon szép kilenc évet töltött el, Londonban viszont nem jött neki össze sok sikerélmény. Két év után előbb Németországba, végül Indiába igazolt.

José Antonio Reyes - Spanyolországban maradandót alkotott, Angliát viszont nem szerette. Honvággyal küzdött, nem tudott beilleszkedni, emiatt két év után kölcsönadták a Realnak, majd végleg eladták az Atléticónak.

Denílson - Csodagyereknek tartották, és közel 150 meccset le is játszott minden sorozatot figyelembe véve. Talán róla túlzás azt állítani, hogy óriási bukta volt, de nem futotta be azt a karriert, amit jósoltak neki. Még mindig csak 26 éves, szóval nem késő.

Andrej Arsavin - Nem sokkal átigazolása után vágott egy mesternégyest a Liverpoolnak, azonban a londoni pályafutása végén már nagyon utálták őt a szurkolók. Depressziós volt, nem szerette Angliát sem, így hazaigazolt Oroszországba.

Stefan Malz - Két évig volt Londonban, de nem tudta magát beverekedni a kezdőbe a német középpályás.

Christopher Wreh - Három év alatt öt gólig jutott csak, ami persze annak is köszönhető, hogy Görögországba és Hollandiába is kölcsönadták. 2010-ben, 35 évesen fejezte be a pályafutását Indonéziában.

Davor Suker - Az 1998-as vb gólkirálya 1999-ben érkezett az Arenalhoz. Itt azonban az Henry-Bergkamp duót nem tudta kiszorítani, bár góljaira nem lehetett igazán panasz. 2003-ban vonult vissza, szintén 35 évesen.

Jermaine Pennant - A Liverpoolnál már említettük a jelenleg Indiában játszó támadót, aki az angol labdarúgás egyik nagy ígéreteként lett beharangozva. Debütáló meccsén mesterhármas lőtt, ám innentől már csak lefele ívelt a pályafutása.

Alberto Mendez - Wenger legfurcsább igazolásának tartják, mindössze tizenegy meccsen játszott öt szezon alatt. Egy teljesen ismeretlen német kiscsapattól, az SC Feuchttól igazolták őt le.

Gervinho - A jelenleg Romában kiváló szezont futó elefántcsontparti két évig volt Londonban. A sikertelen angliai tartózkodás után beismerte, sosem szeretett az Ágyúsoknál játszani.

Kim Kallström - 2014 januárjában érkezett kölcsönbe a Szpartak Moszkvától, de szinte egyáltalán nem játszott. Az FA Kupa elődöntőjében értékesítette a maga tizenegyesét, de összesen csak négyszer lépett pályára az Arsenalban, mielőtt visszatért Moszkvába.

Te kit hiányolsz a listából, szerinted ki fért volna még oda?

A válogatás a goal.com többrészes sorozata alapján készült.

premier-league-2014-2015

A sorozat további részei:

Az MU történetének legrosszabb igazolásai
A Chelsea történetének legrosszabb igazolásai
A Liverpool történetének legrosszabb igazolásai