Átigazolás

A Liverpool történetének legrosszabb igazolásai

Sok híresen rossz igazolása volt az elmúlt esztendőkben a Liverpoolnak - lássuk a toplistát.

Abel Xavier - Ki ne emlékezne az extravagáns kinézetű portugál játékosra? 2002-ben igazolt az Evertontól a városi riválishoz, ahol mindössze 14 meccset játszott, mielőtt kegyvesztettként Gerard Houllier kölcsönadta őt Törökországba, majd végleg eladta a Hannovernek.

Albert Riera - A Rafa Benítez által képviselt "spanyolhullám" egyik tagja. Nagy ígéretnek tartották, de 32 évesen jelenleg csapat nélkül van, mivel az Udinese játékosaként novemberben inkább egy pókerversenyen indult, sem mint bajnokit játszott volna.

Andrij Voronyin - Ingyen érkezett Leverkusenből, három év alatt pedig összesen hat gólt tudott szerezni a Liverpoolban.

Andy Carroll - 35 millió fontért érkezett, Fernando Torres pótlása volt a cél. Előtte a Newcastle-ben kiváló szezont futott, ám a 'Poolban hatalmasat bukott.

Alberto Aquilani - 20 millió fontba került, de csak momentumai voltak. Kár volt eligazolnia Olaszországból.

Anthony Le Tallec - 3 millió font volt az ára, 17 meccsen egyszer sem talált be csatár létére. Mielőtt végleg eladták volna, hét év alatt öt különböző klubnak adta kölcsön őt a 'Pool.

Antonio Nunez - Michael Owent hivatott pótolni - tette mindezt 18 meccs alatt egyetlen góllal. Azóta alsóbb ligás spanyol csapatoknál játszik.

Bruno Cheyrou - Gerard Houllier a következő Zidane-nak nevezte. A hajmennyisége megvan hozzá, de jelenleg már két éve nincsen klubja.

Charles Itandje - A frizuráján túl az alábbi "fellépéssel" tette emlékezetessé angliai pályafutását. A viccelődést ráadásul sikerült a Hillsborough-tragédia 20. évfordulóján előadnia, amiért gyűlölt személlyé vált Liverpoolban, és hamar el is igazolt.

Christian Poulsen - A dán játékosra szinte minden korábbi csapatánál szeretettel gondolnak, a Liverpoolnál azonban egy sikertelen esztendőt töltött el.

Craig Bellamy - A balhés walesi támadó két ízben is játszott a 'Poolnál, néhány gól mellett egy balhéról érdemes megemlékezni, amit John Arne Riisével követtek el.

David N'Gog - Németh Krisztiánnal egy korosztály, a mi fiúnkat ugyan felülmúlta, de a 'Poolban nem sikerült maradandót alkotnia.

Djimi Traore - Szavak helyett egy videó.

El Hadji Diouf - A szenegáli támadó szintén örök ígéret maradt. A Lensben remekül játszott, a Vörösöknél viszont 55 találkozón 3 gólig jutott.

Fernando Morientes - 6 millió fontért érkezett, de két szezon alatt csak 12 gólt lőtt. Spanyolországban legenda, máshol viszont betli.

Harry Kewell - Öt év alatt nem tudott sokat letenni az asztalra a csapatnál, a végén már a szurkolók is durván kikezdték.

Igor Biscan - Horvát futballista, öt évet játszott a klubnál, de csak 72 mérkőzés jutott neki.

Jan Kromkamp - Szintén az örök ígéretek közé tartozott. Hat hónap alatt 14 meccs jutott neki, 33 évesen visszavonult a labdarúgástól.

Jermaine Pennant - Egy újabb név a potenciális aranylabdások listájáról. Szintén Benítez találmánya, aki hosszas angliai keringő után most Indiában keresi a kenyerét.

Joe Cole - Ingyen érkezett, de 100 ezer fontos heti fizetését úgy ünnepelte meg, hogy első meccsén kiállíttatta magát.

Josemi - Benítez mester első igazolása, Steve Finnant kellett volna pótolnia - sikertelenül.

Mark Gonzalez - Sérülései és játékengedélye miatt sokat kellett rá várni - nem érte meg. Jeleneleg nevelőegyesületében, Chilében játszik.

Milan Jovanovic - Sok lehetőséget nem kapott, tíz meccsen egyszer talált be. Jelenleg csapat nélkül van.

Paul Konchesky - Neki sem jött be a klubváltás, 15 meccs alatt csak hibáiról maradt emlékezetes, pedig előtte a Fulham meghatározó játékosa volt.

Robbie Keane - 19 millió fontért érkezett a Tottenhamtől 2008-ban, nem is ment neki rosszul a 'Poolban, de néhány hónap után visszament a fővárosba.

Ryan Babel - Majdnem 12 millió fontba került, nagy ígéret volt, de négy év után elküldték Németországba.

Salif Diao - Diouf mellett a másik szenegáli játékos, akiből nem lett semmi. Öt év alatt alig játszott a Liverpoolban, három év után kölcsönadták.

Stewart Downing - 20 millió font volt az ára, majd végül 6 millióért adták őt el. Szintén olyan játékos, akinek csak a Liverpoolban nem ment.

Sean Dundee - A klub történetének legrosszabb igazolásai között említik. Robbie Fowlert kellett volna helyettesítenie, amíg ő sérült volt, de mindössze három találkozón kapott lehetőséget.

Te kit hiányolsz a listából, szerinted ki fért volna még oda?

A válogatás a goal.com többrészes sorozata alapján készült.

premier-league-2014-2015

A sorozat további részei:

Az MU történetének legrosszabb igazolásai
A Chelsea történetének legrosszabb igazolásai