Átigazolás

A Chelsea történetének legrosszabb igazolásai

Sevcsenko, Mutu, Crespo - három azon híres támadók közül, akikkel befürdött az elmúlt években a Chelsea.

Adrian Mutu: Mémek százai születtek már a román csatárról, akit 16 millió fontért szerződtetett a Chelsea a Parmától. Ha góljaira nem is, sikertelen drogtesztjére annál inkább emlékezhetünk a londoni éveiből. A támadónak végül vételára nagy részét meg kellett térítenie a Kékek felé, amiért szerződést szegett.

Alekszej Szmertyin: Az orosz középpályásnak csupán 16 meccs jutott, mielőtt kölcsönadták volna a Portsmouthnak.

Andrij Sevcsenko: Az ukrán aranylabdást Milanóban Istenként imádták, mégis kicsit méltatlanul távozott a Milantól. Roman Abramovics jó barátja azonban nemigen tudott beilleszkedni a csapatba, ezután pedig karrierje hanyatlásnak indult. 32 millió font volt az ára.

Asier del Horno: A baszk játékost 2005-ben igazolta le a Chelsea 8 millió fontért, és bajnoknak is mondhatja magát. 34 meccs alatt viszont nem tudta magát bejátszani a csapatba, így visszatért Spanyolországba, majd 31 évesen vissza is vonult.

Brian Laudrup: Gianluca Vialli kérésére igazolták le a fiatalabbik Laudrup-fivért, de sérülése miatt csupán hét meccset játszott Angliában. Szintén elég korán, 31 évesen szögre akasztotta a csukát.

Chris Sutton: A Blackburnben és a Celticben is ontotta a gólokat, Londonban viszont 28 meccsen csak egyszer talált be. 10 millió font volt az ára, de a Chelsea-nél kudarcot vallott az egyszeres válogatott csatár.

Claudio Pizarro: Szintén egy olyan játékos, akinek gyakorlatilag mindenhol összejött, csak Angliában nem. 21 meccsen két gól, ezzel szemben Németországban már közelít a kétszázhoz.

Deco: Első két meccsén két gólt szerzett, de a Barcelonát is megjárt, tavaly visszavonult középpályás nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

Enrique de Lucas: Claudi Ranieri igazolta le, de Londonban nem tudta megvetni a lábát.

Fernando Torres: Mostanság annyit írt róla a hatharom.com is, hogy talán nem is kell egy szót sem idevésnünk. De azért a vételárát szívesen megosztjuk: 50 millió font.

Hernan Crespo: Közel 17 millió font volt az ára, és bár Olaszországban remek teljesítményt nyújtott, az angliai kitérő nem jött össze neki. Minden találkozót beleszámolva 49 meccsen 20 gólt szerzett a Kékeknél, de mégis kölcsönadták Milánóba.

Jiri Jarosik: Ő csak 3 millió fontba került, de 14 meccs után megköszönték neki a részvételt. Jelenleg a spanyol másodosztályban játszik.

Juan Sebastian Verón: Őt már a Manchester Unitednél is megemlítettük, innen érkezett Londonba. Hivatalosan négy évig volt a Chelsea játékosa, de ennek nagy részét kölcsönben az Internél és az Estudiantesnél töltötte.

Khalid Boulahrouz: José Mourinho 9-ese. Védő létére érdekes mezszámot választott magának, a Special One egyik nagy mellényúlása. Igaz, a hollandot térdsérülés is hátráltatta.

Marko Marin: 7 millió font volt az ára, de mindössze hat meccsen játszott Angliában. Hivatalosan még mindig a londoni klub tulajdona, jelenleg Firenzében kölcsönszerepel.

Mateja Kezsman: Egyike azon játékosoknak, akik Hollandiában zseniálisan játszottak, onnan elkerülve viszont semmi nem jött össze nekik. 25 meccsen négyszer talált a kapuba a belgrádi születésű játékos.

Pierluigi Casiraghi: Neve még mindig jól cseng, de nem a Chelsea-nél. A londoni klub volt számára az utolsó állomás, itt súlyos térdsérülést szenvedett, ami után vissza kellett vonulnia.

Scott Parker: Az egyik legérthetetlenebb karrier az övé. Sokan Anglia egyik legjobb középpályásának tartják, a Charltonnál, a Newcastle-nél és a West Hamnél is kiválóan játszott, a Kékeknél viszont Tiago érkezését követően a kispadra szorult. Nagyon ígéretes karrier állt előtte, de jelenleg a Championshipben rúgja a bőrt.

Shaun Wright-Phillips: 21 millió fontért érkezett a Manchester Citytől Ian Wright idősebbik fia, de 81 meccsen csak négyszer talált be. Három év után visszatért Manchesterbe, jelenleg pedig a QPR játékosa.

Slobodan Rajkovics: Senki ne dőljön a kardjába, ha nem tudja felidézni londoni meccseit, ugyanis nem lépett pályára tétmeccsen a Villas-Boas által szerződtetett védő. Nagyon sokáig nem volt játékengedélye, ezért kölcsönadták, majd végleg elszerződött a 25 éves védő, aki jelenleg Hamburgban játszik.

Steve Sidwell: Ő is megkapta a 9-es mezt, de hamar parkolópályára került. 15 meccsen egyszer sem talált kapuba a Chelsea színeiben.

Tai Ben-Haim: A Boltonban kiválóan játszott, ezt követően figyeltek fel rá a Chelsea-nél. Azonban itt csak 13 meccset játszott, mielőtt Manchesterbe küldték. A fővárost azonban látszólag nem akarta elhagyni, hiszen a West Ham és a QPR után most a Charlton Athleticben játszik.

Winston Bogarde: A BL-győztes Ajaxban még nem kapott túl sok szerepet, ám utána a Milanban és a Barcelonában is játszott. Londonban négy év alatt kilenc meccs jutott csupán a hollandnak.

Yossi Benayoun: Ő is imádta Londont. West Ham-Chelsea-Arsenal-West Ham-QPR volt az angliai útja, de a Kékeknél csupán 14 meccs jutott neki.

Jurij Zsirkov: 18 millió fontos vételárát nemigen tudta megszolgálni. Ashley Cole sérülésekor stabil kezdő volt, de 2011-ben az Anzsihoz távozott, jelenleg pedig a Dinamo Moszkvát erősíti. Mindkét orosz csapatnál Dzsudzsák Balázzsal (olykor helyén) együtt futballozott.

Te kit hiányolsz a listából, szerinted ki fért volna még oda?

A válogatás a goal.com többrészes sorozata alapján készült.

premier-league-2014-2015