Premier League

Rossz hír a Poolnak, nem lesz meg a BL-szereplés

Soha egyetlen csapatnak sem sikerült a hatodik helynél előbb végeznie, ha a karácsonyt a tabella 10. pozíciójából várta.

A 97. percben sikerült pontot szereznie a Liverpoolnak az Arsenal elleni rangadón, így Brendan Rodgers csapata elkerülte, hogy újabb közvetlen riválissal szemben maradjon alul. A döntetlenért járó egy ponttal ugyanakkor nem sokra megy a Liverpool, hiszen a tavalyi ezüstérmes továbbra is a 10. helyen áll a bajnokságban, lemaradása az élen állókhoz képest pedig igen-igen jelentős. A bajnoki címről talán már hetekkel ezelőtt lemondtak a Pool-drukkerek, ám a Bajnokok Ligája-indulás még nem teljesen halott ügy, bár egy nemrég közzétett statisztikai adat szerint már az elitligában való indulás is hiú ábránd lehet.

Az angol Sky Sport szerint ugyanis a Premier League történetében még egyetlen csapatnak sem sikerült a 6. helynél előrébb végeznie a szezon végén, ha karácsonykor csak a 10. vagy annál rosszabb helyen állt.

A Liverpool ráadásul nagyon előrébb sem tudott lépni a szezon második felében, így ha hiszünk a statisztikákban és a múltban, akkor idén nem a Liverpoolról szól majd a tavaszi szezon.

A Vörösöknek egyébként igen szerencsés lesz a sorsolásuk az ünnepek alatt, hiszen pénteken az újonc Burnley otthonába vizitálnak, majd otthon fogadják a Swansea-t és a Leicestert. Ha mind a három mérkőzést hozni tudják Rodgersék, talán mégis lesz esélyük a felkapaszkodásra.

[1724153] 2014-12-26 16:00:00 Burnley - Liverpoolx;
163919