Spanyol foci

Kupafordulót játszanak a spanyolok

Négy visszavágót rendeznek kedden a spanyol Király Kupa legjobb 16 közé jutásáért. A Barcelona a magabiztos előny tudatában pihenőt adott a húzóembereknek.

Samper mellett több fiatal is szóhoz juthat a Barcában / fcbarcelona.es

4-0-s előnyből várhatja a harmadosztályú Huesca elleni visszavágót a Barcelona csapata, amely a hétvégén nagy meglepetésre csak egy gól nélküli döntetlenre volt képes a Getafe vendégeként. Luis Enrique több alapemberének is pihenőt adott a keddi találkozóra, ráadásul sérültek is akadnak a keretben, így öt Barcelona B-s játékos is helyet kapott a 16 fős keretben. Bravo, Piqué, Rakitic, Sergio, Xavi, Suárez, Messi, Jordi Alba és Mathieu nem lett nevezve a találkozóra, míg Neymar, Vermaelen és Dani Alves maródi.

A Barcelona 16 fős kerete
Ter Stegen, Masip, Montoya, Pedro, Iniesta, Rafinha, Mascherano, Bartra, Douglas, Sergi Roberto, Adriano, Samper, Adama, Sandro, Munir, Diange.
[1848670] 2014-12-16 22:00:00 Barcelona - Huescax;

Egy gólos (2-1) fórból fogadhatja a Valencia a Rayo Vallecanót, a Denevérek számára tehát már egy döntetlen is elegendő a továbbjutáshoz. A bajnokságban mindössze a 19. helyen álló Almería a Betist látja vendégül, az első mérkőzésen aratott 4-3-as győzelemnek köszönhetően jó esélye van a továbbjutásra.

A másodosztály listavezetője ellen dolgozná le hátrányát a Celta Vigo, amely a Barcelona legyőzése óta képtelen a kapuba találni. Az andalúzok az utolsó hat tétmeccsükből ötöt elveszítettek, ráadásul csak a kupában tudtak eredményesek lenni.

Celta Vigo#esp-celta_vigo
2014-12-16;138