Vízilabda

A tavalyi BL-dobogósokkal kezdenek csapataink

Nem volt kegyes Fortuna a magyar férfi vízilabda csapatokhoz a sorsoláskor, hiszen az Eger a BL-címvédő Barcelonához látogat, míg a Szolnok a bronzérmes Primorje Rijekát fogadja a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörének első fordulójában.

A szolnokiak minden esélyük megvan arra, hogy sikerrel vegyék az első kanyart. - Fotó: vizilabda-szolnok.hu

Szolnok-Primorje Rijeka
Szombat, 16:00
TV: Sport2

Törlesztésre készül szombaton a Szolnok, hiszen tavaly pont a Primorje Rijeka ütötte el a magyar ezüstérmest a Bajnokok Ligája csoportkörétől. A horvátok végül a bronzéremig meg sem álltak a sorozatban, de azóta nagyot fordult a világ.

Az elmúlt szezonban mindössze egy gól volt a különbség a gárdák között, ami az idei szezonra eltűnt, sőt már a szolnokiak a favoritok. Mindez annak köszönhető, hogy a tavalyi Rijeka két legjobbja, Varga Dániel és Varga Dénes nyártól már a Dózsát erősíti, s akkor Madaras Norbert leigazolásáról nem is beszéltünk. Amíg tehát a Primorje gyengült - az új igazolások nem érik el a távozók szintjét -, addig gyakorlatilag Szolnokon létrejött egy világválogatott, amely a sorozat egyik legnagyobb favoritja jelenpillanatban.

Ám a legjobbaknak is vannak rossz napjai, ezt a keddi, KSI elleni mérkőzésen bizonyították Nagy Viktorék, hiszen csak négy (!) góllal nyertek a fővárosban, a szünetben pedig még döntetlent mutatott az eredményjelző. Jó hír viszont, hogy a Szolnoknál mindenki egészséges, így a hazaik a legerősebb csapatukkal vehetik fel a versenyt szombaton.

"A szombati BL-meccsre készültünk, nyilván a hét eleji edzések is megtették hatásukat, ennek ellenére jobban kellett volna játszanunk. Túl lazán álltunk hozzá kedden a KSI elleni mérkőzéshez, a fiatalok pedig remekül teljesítettek. A Rijeka elleni találkozó teljesen más lesz, nem szabad ebből a mérkőzésből kiindulni. Remélem, a sikeres előadáshoz szükséges rossz főpróbát láttuk kedden, és sikerrel vesszük az első mérkőzést a BL-csoportkörében." - mondta Cseh Sándor, a magyar ezüstérmes gárda vezetőedzője a szolnokiak hivatalos honlapjának.

Ami a sportfogadás részét illeti a meccsnek, a    -nál a Szolnok a találkozó esélyese, a magyar fogadóiroda 1.58-szoros szorzót kínál a Dózsa sikerére. Ha megismételnék a felek a tavalyi, magyarországi döntetlent, akkor 7.50-szeres pénzt nyerhetnénk.

Háromesélyes fogadás - a     szorzói
Szolnok Döntetlen Primorje Rijeka
1.58 7.50 2.90

Szivós Máronékra kőkemény küzdelem vár Barcelonában. - Fotó: vizilabda-szolnok.hu

Barceloneta-Eger
Szombat, 20:00
TV: DIGI Sport1

Az Egernek is van törleszteni valója, hiszen a magyar bajnok a tavalyi esztendőben, a csoportkörben oda-vissza nagyon simán kikapott a későbbi győztes Barceloneta együttesétől. Hiszen hazai pályán hat (!), míg hispániában négy gól volt a felek között a különbség.

Ezúttal sem lesz sétagalopp a hevesiek számára a katalán kirándulás, mivel mégis csak a BL-címvédőhöz látogatnak, amely csapat az elmúlt héten nyerte meg Európai Szuperkupát. Azonban véleményünk szerint a klubok nyári átigazolásoknak köszönhetően közelebb kerültek a felek egymáshoz, sőt akár komoly meglepetés is okozhatnak a sárga-kékek külföldön.

A főpróba kiválóan sikerült Dabrowski Norbertéknak is, akik hétfőn a BVSC otthonában nyertek 11-4-re, a magyar bajnoknak lehetősége volt gyakorolni az emberelőnyös, illetve emberhátrányos szituációkat is. Vagyis jókor jött Szivós Mártonéknak ez a találkozó, akik csak Biros Péterre és vélhetően Hárai Balázsra nem számíthatnak szombaton.

"Nagyon jó csapat a Barcelona, hazai pályán meg főleg, azt hiszem nem kell őket bemutatni. A BVSC elleni mérkőzés jól jött, beleillet a felkészülésünkbe, hiszen a pestiek is hasonló fórokat játszanak, mint a katalánok, vagyis kiválóan tudtunk gyakorolni. Nehéz mérkőzésre számítok, a Barca gerince hat-hét éve játszik együtt, ez látszik a játékukon is. Ettől függetlenül nagyon szeretnénk meglepetést okozni, ami az én olvasatomban győzelmet jelent." - nyilatkozta Dabrwoski Norbert, az egriek mestere a vlv.hu-nak.

A bukmékerek a nyári történésektől függetlenül a BL-győztest látják a mérkőzés toronymagas favoritjának, például a     háromesélyben mindössze 1.36-szoros pénzt kínál a Barcára, egri győzelem esetén pedig közel négyszeres pénz üthetné a markunkat.

Háromesélyes fogadás - a     szorzói
Barceloneta Döntetlen Eger
1.36 8.20 3.90