Kosárlabda

Tragédiába fulladt a Galatasaray-Zvezda kosármeccs

  • Fotók: ultras-tifo.net

Meggyilkoltak egy 25 éves belgrádi szurkolót péntek este Isztambulban, amikor összecsaptak egymással a Galatasaray és a Crvena zvezda drukkerei.

Csúcsrangadót rendeztek péntek este a férfi kosárlabda Euroligában Isztambulban, ahol a török Galatasaray és a szerb Crvena zvezda csapatai találkoztak. A háromszori hosszabbításba torkolló mérkőzést végül a hazaiak nyerték meg, ám most mégsem a kiváló sportélménnyel szolgálaló találkozó jelenti a beszédtémát.

A pénteki rangadóra mintegy 3-400 Crvena Zvezda-szurkoló utazott el Törökrországba, ám a hírek szerint mindössze 50 jegyet adtak a szervezők a vendégdrukkerek számára, így az elutazott tömeg nagy része nem tudott bejutni a csarnokba.

Ez viszont komoly gondot okozott, ugyanis több erőszakos összecsapás is volt a Galatasaray-szurkolók, a rendőrség és a szerb drukkerek között.

Péntek este még csak pletykák szóltak arról, hogy ezekben az összecsapásokban egy szerb szurkoló életét vesztette, ám azóta már megerősítették az illetékes szervek, hogy egy 25 éves belgrádi szurkolót meggyilkoltak, a halálát késszúrás okozta.