Vízilabda

Szlovák-veréssel kezdhet a Benedek-csapat a Világligában

Megkezdi szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a 2014-2015-ös Világliga szezonjában. A legutóbbi két sorozatban ezüstéremig jutott a Benedek-csapat, ha ezt idén aranyra cserélné a gárda, akkor biztosan kijutna a riói olimpiára. Ám először a selejtezőcsoportot kellene megnyernie válogatottunknak, erre pedig nagy esélye van Madaras Norbertéknak.

Kedden csak a különbség lehet a kérdés a magyar-szlovák meccsen.

Lebonyolítás

Az európai válogatottakat három csoportba osztották, melyből az A és a B jelű négy, míg a C ötfősre sikeredett. A csoportokból csak az első helyezett jut a szuperdöntőbe, amelynek a házigazdája 2015 nyarán Olaszország lesz, avagy a C ötösből az olaszokon kívül a legjobb helyezést elérő válogatott is kvalifikálja magát a tornára. A végső győztes ismét hatalmas pénzösszeghez juthat hozzá, na, meg persze kvótát nyer a riói, 2016-os olimpiára.

Fontos megjegyezni, hogy a Világliga idei szezonjában a pálya hosszúsága 30-ról 25 méterre csökken, amelynek az a célja, hogy a játék még pörgősebb, látványosabb legyen.

A Világliga 2014-2015-ös európai csoportjainak beosztása
A csoport B csoport C csoport
Magyarország Szerbia Montenegró
Görögország Oroszország Olaszország
Románia Németország Horvátország
Szlovákia Spanyolország Törökország
    Franciaország

Magyarország-Szlovákia

 Ahogy fentebb látható válogatottunk egy habkönnyű négyesbe került, tulajdonképp maximum a görögök elleni idegenbeli mérkőzés lehet húzós a Benedek-csapat számára, igaz, a helléneket a legutóbbi Világliga selejtező alkalmával oda-vissza legyőztük.

A legutóbbi komoly tétmérkőzéshez képest Benedek Tibor szövetségi kapitány több helyen is változtatott keretén, az első fordulóban például három újoncot - Lőrincz Bálint, Német Toni, Manhercz Krisztián - avat.

Magyarország kerete Szlovákia ellen
Kapusok: Decker Attila (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok).
Mezőnyjátékosok: Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Lőrincz Bálint (Eger), Madaras Norbert (Szolnok), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Német Toni (Vasas), Szivós Márton (Eger), Varga Dániel (Szolnok), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok).
Szövetségi kapitány: Benedek Tibor.

„A Világligát arra használom fel, hogy bizonyítási lehetőséget adjak a fiataloknak is tétmérkőzésen. Vagyis minden Világliga-meccsen változtatni fogok a kereten, most ezekre a fiatalokra számítok. Ezzel a meccsel kapcsolatban vannak bizonyos céljaim, ezért választottam ezt a 13 játékost.” - nyilatkozta Benedek Tibor a vlv.hu-nak.

A válogatott már vasárnap Debrecenbe utazott, ahol aznap részt vett egy gálameccsen, amelyen a „régi” olimpiai bajnokokkal játszottak. A mérkőzésből a jelenlegi együttes került ki győztesen, a fiatalabbak 17-16-ra diadalmaskodtak, avagy jól sikerült a főpróba a keddi találkozóra, ezen a félig-meddig komoly ütközeten.

Háromesélyes fogadás - a     szorzói
Magyarország Döntetlen Szlovákia
1.03 12.00 13.00

Noha a szlovák férfi vízilabda rohamtempóban fejlődik, azért még mindig ég és föld van a két ország pólója között, természetesen a mi javunkra. A bukmékerek is hasonlóan látják az esélyeket, a     például csak 1.03-szoros (!) szorzót kínál háromesélyben a Benedek-csapatra.

Magyarország-Szlovákia
Világliga, A-csoport, 1. forduló
Kedd, 19:00, Debrecen
TV: DIGI Sport1