Felkészülés

Vereséggel búcsúzott Dárdai Pál a kispadtól

A nem túl eseménydús meccsen az oroszok két második félidei góllal tudták legyőzni a magyar válogatottat. Dárdai Pál tehát vereséggel búcsúzott a magyar kispadtól.

Felforgatott csapattal, többek közt Dibusszal, Kalmárral és Kovács Istvánnal a kezdőben állt ki a magyar labdarúgó-válogatott idei utolsó mérkőzésére. Az ellenfél az az orosz csapat volt, amelynél - Dárdai Pálhoz hasonlóan - Fabio Capello esetében felmerült, hogy ez lesz az utolsó mérkőzése a kispadon.

A meccs első félideje finoman szólva sem volt éppen izgalmas. Az oroszok többet támadtak, de egy nagy Dzjuba-helyzeten kívül nem kellett Dibusznak nagyot védenie. A mi játékunk akadozott, támadásainkban nem volt veszély.

A fordulást követően hamar gólt szereztek az oroszok, Ignasevics révén egy szöglet után, a vendégek találata pedig nagyon jót tett a meccsnek. Tíz perc alatt több történt, mint előtte egy egész félidőben. Főleg Tőzsér és Dzsudzsák révén veszélyeztettünk, Priskin még ziccert is hibázott, ám a tempó hamar ismét visszaállt a korábban látottakba. Kerzsakov a 81. percben, Nikolics pedig a 87. percben még betalált, így a végeredmény: 1-2.

A kevés helyzettel tarkított mérkőzésen láthatóan az oroszok nem szakadtak meg a győzelemért, ám így is nyerni tudtak a Groupama Arénában. A második félidőben Ignasevics gólja után volt egy jó 10-15 perces időszakunk, de a helyzeteket nem sikerült értékesíteni, Nikolics kései gólja pedig csak a szépségtapaszt jelentette.

Hogy Dárdai Pál marad-e, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre a három tétmeccsen szerzett hét pontja után a szurkolók egyértelműen a maradásáért kampányolnak és tették ezt kedden este is a lelátón.

[1849429] 2014-11-18 20:30:00 Magyarország - Oroszországx;
Percről percre: 2014_11_18_Magyarország-Oroszországx